Dimecres, 22 de gener de 2025

Més de 800 alumnes descobreixen el Jussà a través de l'Entorn d'Aprenentatge

Enguany destaca la nova creació d'un nou itinerari geoambiental i paleontològic per Isona i Conca Dellà

10 d'abril de 2015 a les 09:50

Alumnes de l'INS Terres de Ponent, als estanys de Basturs. Foto: Consell Comarcal Pallars Jussà


L’Entorn d’Aprenentatge (EdA) de Tremp torna a estar en ple funcionament, oferint un any més a tots els centres docents de Catalunya la possibilitat de realitzar gran varietat de sortides amb activitats encarades a facilitar l’aprenentatge en base a l’observació directa i la participació activa dels alumnes. Així, durant  aquest curs 2014-2015 un total de 804 alumnes ja han realitzat diferents activitats vinculades a temàtiques com la geologia i el medi ambient, la història, l’art i la societat i la tecnologia i les hidroelèctriques.  

Enguany destaca la nova creació d’un itinerari geoambiental i paleontològic per Isona i Conca Dellà. Aquest consisteix, en primer lloc, en identificar, enfilats en el mirador de Claret, els trets geològics que permeten entendre la formació dels Pirineus. L’itinerari continua amb la visita i la descoberta amb profunditat d’alguns dels elements geoambientals més singulars de la zona: els estanys càrstics de Basturs, les icnites de la Posa i l’anticlinal d’Abella de la Conca, fent parada a dinar al poble d’Isona. 
 

Les petjades de dinosaure de la Posa criden especialment l'atenció dels alumnes. Foto: CC Pallars Jussà


Aquest itinerari és el que van seguir ahir un grup d’alumnes de l’INS Terres de Ponent de Mollerussa i el mateix que en propers dies faran altres grups de joves de centres educatius de les terres de Lleida. Per dur a terme aquestes activitats relacionades amb la geologia, un tècnic del Consell Comarcal de Pallars Jussà dóna suport a l’EdA en l’explicació de tots els continguts durant l’itinerari. A banda, el municipi d’Isona i Conca Dellà també acull les activitats relacionades amb la història que inclouen la visita al Castell de Llordà i a l’Església de Santa Maria de Covet. 

Totes aquestes activitats destinades a escolars resulten un recurs motivador a l’abast de professors i alumnes per conèixer l’àmplia i singular riquesa patrimonial i geològica del Pallars Jussà. 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació