Hornos i Grévol, amb un voltor comú, a Boumort. Foto: Grefa
Hornos i Grévol són dos joves mascles de voltor negres integrats en la colònia pirinenca des del seu alliberament, el 2013. Tots dos tenen la mateixa edat i viuen a la reserva de Boumort. Fins aquí, tot aparentment normal. Lo sorprenent del cas és que els dos voltors s'han constituït com a parella, fan còpules i ocupen un mateix niu artificial.
Així ho ha assenyalat una anàlisi genètica efectuada per
Grefa, una ONG que juntament amb les institucions del territori, està duent a terme des de fa anys la reintroducció d'aquesta espècie a dos enclavaments del Pirineu lleidatà com són Boumort i Alinyà (Alt Urgell). Aquest estudi ha confirmat que es tracta de dos mascles i no d'un mascle i una femella, com el seu comportament podria fer pensar.
El cas és extraordinari ja que mai s'havia registrat una conducta similar entre voltors. La causa més probable, segons explica Grefa, és el desfasament existent en la colònia pirinenca entre femelles i mascles, més nombrosos aquests que les primeres, sobretot en les classes d'edat juvenil i subadulta. A més, un punt a tenir en compte és que totes les femelles adultes es troben aparellades des de principis de 2015.
Qui sap, potser Hornos i Grévol serien uns excel·lents pares adoptius, ja que no biològics, si se'ls presentés l'oportunitat.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi