Dilluns, 22 de juliol de 2024

Gerri de la Sal decideix no implantar la recollida porta a porta

Els veïns del poble han votat en assemblea i han decidit no acollir-se al nou sistema de recollida d'escombraries del Pallars Sobirà

Jordi Ubach 13 d'abril de 2015 a les 13:26

Els veïns de Gerri han decidit votant sobre la recollida d'escombraries. Foto: Rosa Medina


Els veïns i veïnes de Gerri de la Sal han decidit no implantar el servei de recollida de brossa porta a porta al poble, que des de fa uns dies s'està desplegant a la comarca del Pallars Sobirà. Així ho ha comunicat l'Ajuntament de Baix Pallars al Consell Comarcal del Pallars Sobirà, de manera que la població pallaresa continuarà com fins ara amb el sistema tradicional.

La decisió es va prendre en una assemblea, la votació de la qual es va saldar amb un rebuig gairebé unànime, amb un total de 71 vots en contra i només 1 a favor. L’alcalde de Baix Pallars, Josep Maria Semino, ha explicat que la sol·licitud per quedar exclosos del sistema porta a porta s'ha realitzat un cop conegut el resultat de la votació. "Des del primer moment vam dir que respectaríem la decisió dels veïns", explica Semino.

Segons apunta el consistori, Gerri de la Sal va presentar propostes com ara la pedagogia prèvia o la creació d'una deixalleria mòbil a la localitat per evitar els desplaçaments a la deixalleria de Sort. El tinent d'alcalde de Gerri, Eloi Calvo, creu que el Consell hauria d'haver estat més "curós" a l'hora d'implantar el sistema. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, assegura que aquesta renúncia no suposa cap problema ni els fa replantejar un projecte "que està funcionant" en general a nivell comarcal, i creu que la decisió de Gerri de la Sal neix d'una predisposició negativa de l'equip de govern. El sistema de recollida porta a porta es troba en procés d'expansió. Aquesta setmana està prevista la seva implantació a les Valls d'Àneu (Esterri d'Àneu, València d'Àneu, La Guingueta d'Àneu i Escaló), i en els propers dies s'hi afegirà Espot.

El nou sistema ha despertat crítiques en algunes poblacions de la comarca com Sort i Rialp, tot i que també hi ha molta gent que ho veu amb bons ulls. En una enquesta realitzada a finals del mes de març per Pallars Digital, el 54,3% (178 persones) dels que van participar van mostrar-se en contra del projecte, mentre que el 45,7% restant (150 persones) es va mostrar favorable al nou sistema de recollida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació