Dijous, 4 de juliol de 2024

Honorable Conseller d'Agricultura

Redacció 14 d'abril de 2015 a les 10:27
Després de llegir les seves declaracions al diari SEGRE del dia 8 d'abril del 2015, ens dirigim a vostè per tal de puntualitzar i informar davant de l'opinió pública els motius de les nostres reivindicacions.

En primer lloc volem deixar molt clar que darrere d'aquest moviment no hi ha cap interès polític per part nostra. Nosaltres no som professionals de la política com vostè, Honorable Conseller, som i volem continuar sent professionals ramaders.


Les decisions polítiques dels últims trenta anys ens han portat a la situació en què ens trobem actualment. La Unió Europea i els nostres respectius governs amb les seves continuades reformes de la política agrària han provocat una intervenció en tota regla del nostre sector (drets, quotes, reserva nacional, primes, extensificació i preus a la baixa) i la nostra comarca, condicionada per l'orografia, climatologia, distàncies, etc., l'especulació de la superfície provocada per les granges d'engreix de vedells d'altres llocs ens han encarit i molt el preu de les nostres pastures.

També hem estat intervinguts amb polítiques mediambientals, Honorable Conseller. Cal dir que el 80% del nostre territori està inclòs dins de figures de protecció (Parc Nacional, Parc Natural, PEIN, Xarxa natura 2000, reserves de caça), cosa que ens condiciona, i molt, el nostre dia a dia. La introducció de grans quantitats d'ungulats no autòctons (cérvols, daines, cabirols, muflons) envaeixen les nostres finques, ens provoquen molts danys a les pastures, però encara ens és més perjudicial la reintroducció de l'ós bru, que ja està fent canviar i deslocalitzar la gestió d'algunes de les explotacions ramaderes, i això només és el principi. Com pot observar, Honorable Conseller, no som flor d'un dia, la nostra situació no es pot tractar amb tanta frivolitat i indiferència. La Generalitat de Catalunya disposa d'una eina per corregir i ajudar a pal·liar aquesta situació, és el Pla de Desenvolupament Rural (PDR) que vostès estan executant i actualment en fase de tramitació final és aquest el motiu de la nostra queixa, ens deixeu tirats i abandonats. La nostra denúncia ve provocada com a conseqüència de les mesures proposades pel seu departament, i si són informacions falses, han sortit del seu departament.

Nosaltres hem fet propostes i diàleg durant tot aquest període, ens hem reunit amb el molt Honorable President de la Generalitat en tres ocasions. Honorable Conseller, mai hem rebutjat reunir-nos amb la conselleria sinó tot el contrari, en tres ocasions ens hem reunit amb vostè i en una ocasió vostè ens va convocar, no es va presentar i ens va deixar plantats. També hem fet sabedors de la nostra problemàtica del delegat del govern del Pirineu, els directors generals del seu departament i el delegat territorial en diverses ocasions. Resultat zero. Hem buscat la complicitat dels sindecats agraris, pitjor encara, sobretot Unió de Pagesos.

Fem nosa, Honorable Conseller? Ens comencem a plantejar que potser sí, segurament altres sectors més influents i poderosos estan molt més ben situats dins de les seves prioritats (polítiques forestals i mediambientals).

Però sap què passa, Honorable Conseller, que treure la gent de casa seva costa molt, nosaltres lluitarem a pany i forrellat!!! I guanyarem!!!

Associació de ramaders del Pallars i comarques veïnes

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació