Dimecres, 3 de juliol de 2024

Un pallarès participa en el rescat dels atrapats pel terratrèmol del Nepal

Jofre Juangran, de La Pobla de Segur, és pilot d'helicòpter i fa set mesos que viu a Katmandú | Va sobreviure a la catàstrofe juntament amb tres pallaresos més

Jordi Ubach 28 d'abril de 2015 a les 09:38

Jofre Juangran, pilot d'helicòpter, treballa sense descans en el rescat dels atrapats. Foto: Kevin Hwang


En Jofre Juangran no és tan sols un jove pilot d'helicòpter pallarès que viu i treballa des de fa set mesos a Katmandú. Per molta gent, sobretot per molts nepalesos i nepaleses, serà considerat a partir d'ara com un autèntic heroi. En Jofre no només va sobreviure, juntament amb tres pallaresos més, al devastador terratrèmol que ha sacsejat el Nepal i que ha deixat una xifra de víctimes que va augmentant a mesura que passen les hores, sinó que participa des del minut 1 i gairebé sense descans en les tasques de rescat dels atrapats.

El pilot de la Pobla de Segur treballa en una empresa privada de viatges, però ho ha deixat tot per ajudar els afectats. Juangran ha donat aquest dilluns a la nit el seu testimoni al programa de ràdio 'La nit a RAC1', on ha explicat que en total només són uns 40 els mitjans aeris que treballen en una zona d'aproximadament 7.500 quilòmetres quadrats. "Vas volant i està ple de gent demanant auxili però no els podem ajudar a tots, no donem a l'abast", ha lamentat.

Juangran ha confirmat que encara hi ha supervivents entre la runa. "Avui (per dilluns) he fet uns 200 rescats i la majoria de gent estava viva. La gent nepalesa és molt forta. És increïble aquest poble". Juangran i la resta dels equips de rescat treballen a contrarellotge. "Estem volant més del que legalment hauríem de volar, fem tot el que podem, des de les 6 del matí fins que es fa de nit". 

Unes paraules colpidores que podeu escoltar a continuació.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació