Dimecres, 3 de juliol de 2024

Èxit de participació a la 1a festa «Pallars Terra de Corder»

Més de 800 persones van assistir a la cita, que va tenir lloc al Parc del Pinell de Tremp

Redacció 5 de maig de 2015 a les 09:27

El dinar popular va aplegar mes de 500 persones al Parc del Pinell. Foto: Ajuntament de Tremp


El passat divendres 1 de maig el parc del Pinell de Tremp va acollir la primera edició de la festa Pallars Terra de Corder. L’acte central de la jornada va ser un dinar popular, a base de corder de la comarca, en el qual hi van participar 550 persones. El corder va ser cuinat a l’estaca ja que la cultura convidada per aquesta primera edició va ser l’Argentina.

L’objectiu de la festa era donar a conèixer la comarca com una terra productora de corder, alhora que estimular el consum d’aquesta carn. Aquesta proposta sorgeix després del treball iniciat amb la Fundació Alicia l’any 2014 i que va comptar amb la participació i la implicació de diferents productors i restauradors adherits al projecte 'Al teu gust, aliments del Pallars'.

El Pallars és la zona de Catalunya on hi ha més caps d’ovella productiva i compta amb una raça autòctona: la xisqueta. La configuració del paisatge i la manera de viure de molts dels seus habitants són un motiu important per entendre la força del corder com a marca pallaresa.

Així, la festa, a banda de la menjada va tenir diferents activitats. Durant el matí van tenir lloc un taller infantil a càrrec d’Obrador Xisqueta, una demostració de cuina fàcil amb corder, a càrrec de Núria May de la Fundació Alícia i una altra demostració de cuina, aquesta vegada argentina, a càrrec de la chef Delia Inés Michel. A més, amb la participació dels Geganters de Tremp es va fer el bateig dels dos nous capgrossos d’ovella, el Furro i la Xica (noms escollits per alumnes de les escoles de Tremp).

Al mateix temps, es va comptar amb la presència dels cellers Vila Corona, Terrer de Pallars, Sauvella i Mas Garcia Muret i dels productors de cervesa Ctretze i La Masovera que van oferir els seus productes als visitants i als que es van quedar a dinar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació