El dinar popular va aplegar mes de 500 persones al Parc del Pinell. Foto: Ajuntament de Tremp
El passat divendres 1 de maig el parc del Pinell de Tremp va acollir la primera edició de la festa Pallars Terra de Corder. L’acte central de la jornada va ser un dinar popular, a base de corder de la comarca, en el qual hi van participar 550 persones. El corder va ser cuinat a l’estaca ja que la cultura convidada per aquesta primera edició va ser l’Argentina.
L’objectiu de la festa era donar a conèixer la comarca com una terra productora de corder, alhora que estimular el consum d’aquesta carn. Aquesta proposta sorgeix després del treball iniciat amb la
Fundació Alicia l’any 2014 i que va comptar amb la participació i la implicació de diferents productors i restauradors adherits al projecte '
Al teu gust, aliments del Pallars'.
El Pallars és la zona de Catalunya on hi ha més caps d’ovella productiva i compta amb una raça autòctona: la xisqueta. La configuració del paisatge i la manera de viure de molts dels seus habitants són un motiu important per entendre la força del corder com a marca pallaresa.
Així, la festa, a banda de la menjada va tenir diferents activitats. Durant el matí van tenir lloc un taller infantil a càrrec d’
Obrador Xisqueta, una demostració de cuina fàcil amb corder, a càrrec de Núria May de la Fundació Alícia i una altra demostració de cuina, aquesta vegada argentina, a càrrec de la chef Delia Inés Michel. A més, amb la participació dels Geganters de Tremp es va fer el bateig dels dos nous capgrossos d’ovella, el Furro i la Xica (noms escollits per alumnes de les escoles de Tremp).
Al mateix temps, es va comptar amb la presència dels cellers Vila Corona, Terrer de Pallars, Sauvella i Mas Garcia Muret i dels productors de cervesa Ctretze i La Masovera que van oferir els seus productes als visitants i als que es van quedar a dinar.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi