El tast s'ha fet a l'Espai Cultural La Lira de Tremp. Foto: Ajuntament de Tremp
Una seixantena de persones ha participat aquest diumenge al tast dels primers
vins envellits al pantà de Sant Antoni que s'ha fet a l'espai cultural La Lira de Tremp, en el marc de la Fira de Primavera de la localitat. Els vins han estat set mesos submergits a l'aigua de l'embassament i s'han comparat amb d'altres envellits en bodega.
Els experts han notat diferències derivades de la baixa temperatura en què han estat les ampolles submergides però remarquen que cal seguir valorant-ne l'evolució fins i tot amb mètodes científics. La segona gàbia que conté els mateixos nou vins, romandrà al fons del pantà fins al pròxim mes d'abril (18 mesos d'envelliment en total).
Al tast hi han participat diversos experts i restauradors, entre els quals destaca el president de la DO Costers de Segre, Xavier Farré, el president de la Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné, i els sommeliers Toni Lara i Jaume Gaspà.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi