Dilluns, 1 de juliol de 2024
esports

Espot es converteix en el Centre Trail Running dels Pirineus

A partir d'aquest mes de juny, Espot oferirà 7 circuits senyalitzats a diferents alçades, amb circuits en altitud

Redacció 5 de juny de 2015 a les 09:35

Ruta senderista pel Parc Nacional d'Aigüestortes. Foto: AE Pallars


L'estació d'Espot, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), es converteix en el primer Centre Trail Running dels Pirineus i de l'Estat espanyol. Es tracta d'una gran oportunitat per als esportistes, que podran entrenar i millorar la seva forma física en els set circuits senyalitzats que formen part del centre.

Els esportistes interessats podran fer un quilòmetre vertical des del mateix poble i fins al Refugi Josep Mª Blanc, ja en ple Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Només caldrà descarregar-se una aplicació i el seu temps sortirà publicat al web de l'estació. Durant la temporada d'hivern es podrà fer la mateixa activitat, però sortint de la base de l'estació d'esquí i amb quatre circuits de diferents nivells per a qui vulgui fer esquí de muntanya.

Espot, l'estació del senderisme i del running de muntanya

La Vall de l'Escrita, l'accés més important al Parc Nacional i on es troba Espot, ofereix unes particularitats úniques per a la pràctica del running de muntanya i del senderisme. Els aficionats a aquests disciplines troben en pocs llocs de la Península i dels Pirineus les llargues pistes forestals que hi ha en aquesta zona, pistes que es mantenen durant molts quilòmetres a més de 2.000 metres d'altitud i a les quals cal sumar els centenars de quilòmetres senyalitzats del mateix Parc Nacional, l'únic existent a Catalunya.

Amb tot, la zona també ofereix una gran diversitat d'allotjaments. L'Associació Turística de les Valls d'Àneu ha creat el Passaport Espot/Àneu que, per només 20 euros, permet gaudir d'un gran nombre de serveis si prèviament s'ha pernoctat en un allotjament de les Valls d'Àneu. El passaport possibilita adquirir directament els serveis de pujada en taxi a dos circuits situats en altitud, fer caiac al llac de la Guingueta, 1 forfait gratuït amb la compra d'un altre a l'estació d'esquí, la cessió gratuïta de raquetes de neu si es dorm a un dels establiments associats i un 10% de descompte als establiments associats reservant directament.

Les Valls d'Àneu ofereixen moltes altres possibilitats i activitats, com el ràfting, el descens de barrancs, l'escalada, centenars de quilòmetres i senders per a la pràctica de BTT, nombrosos ports de muntanya per al ciclisme de carretera, una gastronomia única i un territori autèntic, a més de constituir la primera destinació turística familiar d'interior que es va crear a Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació