Divendres, 5 de juliol de 2024

Comencen a Tavascan els treballs de reparació de la pilona malmesa

L'Ajuntament de Lladorre ha demanat suport a les institucions públiques per fer front a la despesa | El telecadira és l'únic remuntador de l'estació

Redacció 5 de juny de 2015 a les 13:21

Tècnics i personal de l'estació inspeccionant els desperfectes. Foto: Tavascan


Una delegació de tècnics especialitzats de l'estació de Tavascan, del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i de l’empresa responsable de les pilones del telecadira han visitat aquesta setmana la pilona malmesa per una allau per poder avaluar en profunditat els danys i començar-ne, el més aviat possible, els treballs de reparació.

Aquests treballs han hagut d’esperar ja que la zona afectada, fins fa pocs dies, era difícilment accessible per arribar-hi amb bones condicions i amb el material d’avaluació necessari a causa de la neu. En aquests moments, els tècnics estan planificant quin protocol d’actuació s’ha d'activar per efectuar la reparació en el període més breu possible. 

El municipi de Lladorre, gestor de l’estació, ja ha demanat suport a les diverses institucions públiques per poder fer front a aquestes despeses extraordinàries i poder obrir amb normalitat les pistes d’alpí el proper desembre un cop reparat l’únic telecadira de Tavascan.

Cal recordar que el passat febrer, una allau provocada –seguint tots els estàndard de seguretat i realitzant el PIDA- va malmetre el telecadira arran de la gran quantitat de neu acumulada a la zona. Fa dos setmanes, el grup d'ERC al Pallars Sobirà va denunciar l'abandonament de l'estació i en va reclamar actuacions d'immediat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació