Dilluns, 22 de juliol de 2024
municipals 2015

Joan Ubach substituirà Víctor Orrit com a alcalde de Tremp

ERC s'alia amb CiU per un canvi a la capital del Pallars Jussà i fa fora de l'alcaldia l'històric dirigent socialista | La republicana Maria Pilar Cases serà la primera tinent d'alcalde

Jordi Ubach 9 de juny de 2015 a les 12:07

Joan Ubach serà l'alcalde de Tremp els propers quatre anys. Foto: Jordi Ubach


Després de dies d'especulacions sobre els possibles pactes de govern a la ciutat de Tremp, ERC ha decidit en assemblea de militants formar una coalició amb CiU per un canvi a l'ajuntament de Tremp i fer fora l'actual alcalde en funcions, Víctor Orrit, que encapçalava la candidatura socialista de Compromís per Tremp. Com a resultat d'aquest pacte, el candidat de CiU a la ciutat, Joan Ubach, serà el nou alcalde de Tremp.

Convergència i Unió va ser la segona força més votada el passat 24 de maig a la capital del Pallars Jussà, assolint els mateixos regidors (5) que Compromís per Tremp, encapçalada per l'històric dirigent socialista Víctor Orrit, membre del consistori trempolí els darrers 32 anys i alcalde durant 20. ERC, per la seva banda, va assolir per primer cop a Tremp els 3 regidors, convertint-se d'aquesta manera en la tercera força més votada i la que ha acabat decidint l'alcaldia en favor dels convergents, tal i com faria l'any 2003. 

L'acord de govern s'ha fet públic aquest matí en una roda de premsa convocada pels dos partits al parc del Pinell de Tremp, a la qual hi han assistit els candidats de CiU i ERC, Joan Ubach i Maria Pilar Cases, així com diferents membres de les respectives llistes. Per assolir el pacte han estat necessàries fins a quatre trobades entre els membres dels dos partits.
 

Cases i Ubach han formalitzat l'acord aquest matí al parc del Pinell de Tremp. Foto: Jordi Ubach


Joan Ubach s'ha mostrat molt satisfet i il·lusionat per afrontar aquesta nova etapa a l'ajuntament, i ha valorat molt positivament "la relació personal i la bona feina feta durant els darrers 4 anys al Consell Comarcal" a l'hora de formar coalició amb ERC. El procés sobiranista ha estat un altre dels condicionants que han acabat decidint l'acord entre CiU i ERC, segons Ubach. En aquesta mateix sentit s'ha expressat Maria Pilar Cases, que ha explicat que ERC es quedarà la primera i la quarta tinència d'alcaldia de l'ajuntament de Tremp.

Tant Joan Ubach com Maria Pilar Cases han volgut fer constar l'agraïment a Victor Orrit per la feina feta a l'Ajuntament de Tremp, tot i que després han volgut remarcar que "ha arribat l'hora del canvi" i han mostrat la seva determinació per obrir les portes de l'Ajuntament a tothom i liderar "el salt endavant que Tremp necessita".

Aquesta no serà la primera experiència de Joan Ubach al capdavant de l'ajuntament de Tremp. Ubach, que és l'actual president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, ja va ser alcalde els dos darrers anys de legislatura de Miquel Verdeny (CiU), entre el febrer de 2005 i el juny 2007, després que aquest últim es veiés obligat a cedir el seu càrrec al llavors número 2 per motius de salut.

"Molt avançades" les negociacions al Consell Comarcal

Tot i que ni Maria Pilar Cases ni Joan Ubach han volgut donar molts detalls sobre l'estat de les negociacions al Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach ha apuntat que aquestes estan en una situació "molt avançada" i ha deixat entreveure la possibilitat de repetir el govern actual entre els dos partits, en què la presidència és de CiU i la vicepresidència d'ERC.

Un pacte desitjat, segons els nostres lectors

L'acord en el que han arribat CiU i ERC a Tremp ha estat el més desitjat entre els veïns i veïnes de Tremp. Almenys això es desprèn de l'enquesta que va obrir Pallars Digital un cop passats els comicis del 24 de maig, en què es preguntava als lectors sobre quin era el seu govern preferit a la ciutat. Aquí en podeu veure els resultats.

Actualitza dades
Eleccions Municipals 2015
PartitVots%Regidors
PSC-PMC 94935,585
CiU 87532,815
ERC / ESQUERRA 62223,323
P.P. 1545,770
Cens total:4.392
Escrutat100%
Vots comptabilitzats:2.74762,55%
Abstencions:1.64537,45%
Vots nuls:802,91%
Vots en blanc:672,51%
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació