Dilluns, 22 de juliol de 2024

Impuls a la producció agroalimentària i artesanal al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Un fulletó donarà a conèixer un total de 59 productors i oferirà visites a 26 tallers o obradors

ACN 11 de juny de 2015 a les 14:44

El president del Parc Natural, Marc Garriga, davant una mostra de productes Foto: ACN


El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha presentat un fulletó on apareixen 59 productors i artesans del seu àmbit i un calendari d'activitats per visitar els tallers i veure de primera mà com s'elaboren i confeccionen els diferents productes. L'objectiu d'aquestes activitats es dinamitzar l'economia, ajudar a mantenir gent al territori, conservar el medi natural i potenciar la venda del producte local.

El fulletó que s'ha editat porta per títol 'Apropa't als productors i artesans del Parc'. El material presenta, en una cara, el cens dels productors i artesans del Parc (59), acompanyat d'un mapa de localització de cadascun d'ells. A l'altra cara hi ha el programa de visites i tallers, que inclou propostes d'experiències diverses (tastos, visites a explotacions, tallers o donar menjar als animals) a 26 productors i artesans.

Aquest material estarà disponible el diumenge 14 de juny a la IV Fira dels Productes del Parc Natural de l'Alt Pirineu i de l'ovella aranesa, a Arrós de Cardós. Una fira exclusiva per als productors i artesans del Parc, on donen a conèixer i posen a la venda els seus productes. Marc Garriga, director del Parc Natural, ha explicat que el pas següent és crear una marca que aglutini tots els productes que es fan al Parc Natural. Entre les activitats s'hi pot trobar visites a explotacions ramaderes, obradors de formatges o melmelades, tallers de forja, pintura o teixits.

El cap de setmana 4 i 5 de juliol, tindran lloc les jornades de portes obertes a les finques, obradors o tallers inclosos en aquest programa. Durant aquests dies tothom que vulgui podrà realitzar gratuïtament l'activitat inclosa en el programa de visites, i així conèixer-la per fer-ne difusió, oferir-la als seus clients o, simplement, saber una mica més sobre els productes locals del territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació