Núria Monmany i Ferran Teixidó s'adjudiquen la Milla Vertical d'Àreu

Més de 150 participants van completar la prova

Redacció 15 de juny de 2015 a les 11:58

Un grup de participants en ple ascens al Monteixo. Foto: Milla Vertical d'Àreu

L’atleta pallaresa Núria Monmany i l’andorrà Ferran Teixidó van ser els guanyadors dissabte de la Milla Vertical d'Àreu, la cursa que pren el relleu de la desapareguda Cuita el Sol, amb cim al Monteixo. La prova, organitzada per l'Ajuntament d'Alins i l'EMD d'Àreu, va reunir en la seva segona edició a més de 150 atletes vinguts d'arreu del país.

El repte de la cursa, aconseguir creuar la línia de meta, situada al Monteixo, abans que el sol marxi per darrere de les muntanyes. Els atletes surten de la plaça d’Àreu a la posta de sol i han d’arribar a la meta abans que els assoleixi l’ombra. La carrera té un recorregut de 4.600 metres i la meta està situada a 2.905 metres.

La cursa principal va comptar amb una participació de més de 110 corredors, mentre que la Mini Milla, amb 1'5 quilòmetres, va atreure 43 corredors en una festa que es va prolongar fins diumenge amb diverses activitats. La Milla Vertical d'Àreu compta amb el suport de la Diputació de Lleida, l'entitat Matxicots, l'AE Pallars i el Club Excursionista Vallferrera.