Dimecres, 3 de juliol de 2024

La nova Biblioteca de Sort, en ple funcionament

Aprofitant la nova ubicació, s'ha creat una ​​nova distribució més funcional i moderna

Redacció 17 de juny de 2015 a les 09:46

Interior de la nova Biblioteca Pública de Sort. Foto: Biblioteca de Sort


El passat dia de Sant Jordi van entrar en funcionament les ​​noves instal·lacions de la Biblioteca Pública de Sort ubicades a l'​​avinguda Diputació, 20, entre Correus i la Llar d'Infants. El nou equipament és obert vint hores a la setmana -​​de dilluns a divendres de 16:30h a 20:30h - i compta amb 80 metres quadrats de superfície que han permès duplicar l'espai dedicat a la zona infantil, mantenint alhora la zona d'adults de manera que el nou equipament compta amb una capacitat màxima de 34 places.

Es tracta d'un espai cèntric i assolellat, especialment en la sala infantil, amb agradables vistes al Parc del Riuet. A més, amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i altres institucions s'ha realitzat una important inversió que ha permès renovar el mobiliari de la Biblioteca, amb una ​​nova distribució més funcional alhora que moderna i desenfadada que ha permès crear ambients relaxats i una major flexibilitat i funcionalitat en les seccions d'audiovisuals i revistes.

La Biblioteca Pública de Sort, mercès a la seva integració en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, continua oferint els serveis de ​​sala de lectura, amb zona de premsa i una cinquantena de títols de revistes, ​​préstec de llibres, revistes, audiovisuals i e-books amb un fons aproximadament de 4000 volums i 500 DVDs (catàleg en línia), servei de ​​telecentre amb préstec de tauletes i ​​zona wifi gratuïta sense límit d'horari; també oferim servei de ​​préstec interbibliotecari amb accés a un catàleg de 14 milions de referències de 359 biblioteques i 11 bibliobusos d'arreu de Catalunya.
 

Interior de la Biblioteca de Sort. Foto: Biblioteca de Sort


Aquesta iniciativa coincideix en el temps amb l'Any de les Biblioteques, que té per objectiu fer balanç i donar valor al model bibliotecari impulsat per la Mancomunitat de Catalunya i posicionar el model de biblioteca pública de Catalunya per fer front als reptes de la societat de futur.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació