Dilluns, 1 de juliol de 2024

La pluja amenaça Sant Joan

Les precipitacions localment intenses poden descarregar al llarg de la tarda en qualsevol punt del país

Redacció 23 de juny de 2015 a les 14:12

Les revetlles de Sant Joan perillen per la pluja. Foto: Adrià Costa


El país es prepara per viure Sant Joan amb un ull posat al cel. I és que la vigília estarà marcada per un temps molt inestable. Després d'alguns primers ruixats al migdia, les precipitacions aniran a més i podran ser localment intenses en comarques interiors i del quadrant nord-est. A mesura que avanci la tarda es podran estendre cap al sud i, probablement, podrien arribar cap al vespre a punts de la costa central. Les úniques zones on, en principi, no hauria de ploure són les costes Brava i Daurada així com la plana de Lleida.


Tot apunta que a partir de les deu del vespre les pluges ja haurien escampat. D'aquesta manera, la revetlla es podrà celebrar molt probablement sense precipitacions després d'una tarda on qui més qui menys patirà pels preparatius. El mal temps també pot afectar la distribució de la Flama del Canigó, que arribarà a 400 pobles i ciutats dels Països Catalans, en l'any que se'n celebra la cinquantena edició.

Nit de coques i petards

A la revetlla de Sant Joan hi ha, a banda de les fogueres, dos elements protagonistes: les coques i els petards. El Gremi de Pastissers calcula acaba venent 1,6 milions de coques, una xifra habitual a la dels darrers anys però amb una despesa per família que pot créixer lleugerament, situant-se entre els 20 i els 60 euros. El pastisser Pere Masramon ha mostrat a Nació Digital com elaborar-ne una, pas a pas, en aquest vídeo.

Entre els venedors de petards hi ha cert optimisme ja que després d'anys de caigudes de les vendes enguany han repuntat ajudats, a banda de la lleu millora de l'economia, pel triplet del Barça. Els més venuts són els clàssics i, com sempre, cal tenir presents els consells per disminuir-ne els riscos.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació