Dijous, 4 de juliol de 2024

Catalunya, en «altíssim risc» d'incendi

"Hem passat de situació de prealerta a alerta", assegura Interior

Bernat Ferrer 7 de juliol de 2015 a les 18:56

El nou conseller d'Interior, Jordi Jané, mostrant la poca pluja registrada enguany. Foto: Bernat Ferrer


El nou conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, ha alertat aquest dimarts que Catalunya ha entrat en una "situació d'altíssim risc" d'incendi, ja que s'ha passat "la primavera en què ha plogut menys". Jané ha informat que, en una escala d'u a sis, Catalunya ha entrat aquest dimarts en el sisè grau, sobretot perquè "totes les cinc primaveres anteriors van ser més favorables meteorològicament". A tall d'exemple, ha explicat: "Mai, des que es mesuren les temperatures oficialment, a Banyoles no s'havia arribat als 43 graus que es va arribar ahir."

Aquesta poca poca pluja, sumada a l'onada de calor que està vivint Catalunya i a la "baixíssima humitat" generalitzada, ha motivat el Govern a activar totes les mesures per prevenir possibles focs, passant de la situació de prealerta del matí a la d'alerta.

"Estem activats, ho estan els bombers professionals i els voluntaris, les ADF... Estem activats al màxim, i hem decretat la situació d'alerta, però també és molt necessària la col·laboració de tothom. Cal evitar les actituds negligents", ha exposat Jané.

Restriccions de pas

Per evitar mals majors, el Govern ha decretat restriccions a algunes zones del país com el tancament de l'accés al massís de Montserrat: "El Bages es troba en situació de màxima alerta. No s'evita que es pugui pujar al monestir, però el funicular que puja a Sant Joan avui no va. Perquè és un risc. És un risc que hi pugui haver un incendi i després no en puguin baixar."

Jané ha demanat als possibles afectats per aquestes restriccions de moviments "que pensin que és per prevenir i vetllar per la seva seguretat".

El risc d’incendi és màxim a les comarques del Baix Llobregat i Vallès Occidental (a Barcelona); Anoia, Bages i Moianès (Catalunya Central); Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat (a Tarragona); i Garrigues, Segarra, Segrià i Urgell (a Lleida) .
 

Mapa de perill d'incendi forestal

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació