Dijous, 4 de juliol de 2024

L'onada de calor afluixa després d'un dimarts amb màximes fins als 43ºC

Tremp, novament entre les màximes més altes amb 42,1ºC | Les temperatures es normalitzen i poden baixar entre 4 i 10ºC

Redacció 8 de juliol de 2015 a les 08:44
L'onada de calor afluixarà avui després d'un dimarts on les màximes es van enfilar entre els 40 i els 43ºC a desenes de localitats del país. De fet, més d'una quarta part dels observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya van superar ahir els 40ºC i en 40 de les 129 estacions amb més de deu anys de funcionament van igualar o superar la seva temperatura màxima absoluta.

La temperatura més alta es va registrar a Artés (43,0 ºC), població on precisament ahir es va produir un incendi que finalment va acabar cremant 4,5 hectàrees. A Lleida la màxima finalment va ser de 42,9 ºC, superant un rècord de 75 anys. També destaquen els 42,5 ºC de Sant Salvador de Guardiola (el Bages) i de Tàrrega així com els 42,2 de Torroja de Priorat i els 42,1 de Castellnou del Bages i Tremp.


A partir d'aquest dimecres les temperatures es normalitzaran i farà la calor habitual de l'estiu, amb màximes que poden baixar entre 3-4 ºC a bona part del país i de 7-10 ºC al Pirineu. El cap de setmana els termòmetres podrien repuntar però sense assolir els registres excepcionals dels darrers dies.
 

La gent gran és el col·lectiu més vulnerable. Foto: Martí Albesa


 

Consulteu les temperatures actuals i màximes a Meteo.cat

Consulteu les temperatures actuals i màximes a Meteoclimàtic.com

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació