El compostatge comunitari és un sistema de gestió de la fracció orgànica mitjançant compostadors comunitaris ubicats a la via públic on els veïns dipositen les seves restes orgàniques, i allí mateix, sota unes condicions controlades, aquesta fracció es converteix en compost. Aquest és el model de gestió de fracció orgànica que s’ha implantat a la comarca en els pobles més petits i dispersats per les diferents valls que conformen els eixos centrals. En l’actualitat hi ha 52 nuclis implantats.
Durant aquest estiu, i aprofitant les festes majors, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà juntament amb l’empresa Aixortà, realitza una sèrie de tallers ambientals en alguns dels pobles en els quals es realitza aquest tipus de gestió. Aquestes activitats tenen com a objectiu reforçar el model en a aquestes poblacions realitzant una mini-jornada de formació i informació sobre el compostatge i un taller d’estampació de roba amb productes naturals.
Els tallers tenen una durada aproximada d'una hora i mitja o dues hores, en els quals s'estamparan teixits amb material orgànic, com fruites i verdures. Cada participant ha de portar el material per estampar (drap de cuina, samarreta, bossa...) i amb tints de roba i de fruita o verdura farà el seu propi disseny.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi