Dijous, 4 de juliol de 2024

Es manté l'alerta per l'onada de calor, amb màximes superiors als 38ºC

Entre dijous i divendres s'assoliran els valors més alts

Redacció 15 de juliol de 2015 a les 10:16
La segona onada de calor, en menys de quinze dies, que està afectant Catalunya fa que els termòmetres freguin els 40ºC a Ponent i diverses comarques centrals. Malgrat que s'espera que no sigui tant forta com la primera -que va batre rècords amb registres de 43ºC a Banyoles i Artés-, la calorada continuarà fins divendres i dijous s'assoliran els valors màxims.  

Fins aquest dimarts al migdia, les temperatures màximes han afectat especialment les comarques de Ponent. Els termòmetres han arribat als 38,3ºC a Seròs (al Segrià) i als 37,2 a Alcarràs (al Segrià). Davant aquesta situació, el Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís per calor, concretament a les comarques de l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya, Noguera, Segrià, Garrigues, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Conca de Barberà, Solsonès, Anoia i Bages. 


Les previsions indiquen un augment progressiu de les temperatures que assoliran els valors màxims entre dijous i divendres, sobretot a les comarques de Ponent i al sud de la Catalunya Central, tot i que demà l‘onada de calor ja serà força intensa al Pla de Lleida.
 
Tot i que no es preveu que l'onada sigui tant forta, sí que tindrà un efecte acumulatiu respecte l’onada de calor viscuda durant 13 dies consecutius i que va finalitzar tot just a mitjans de la setmana passada. Per això, Protecció Civil demana seguir les mesures preventives per evitar afectacions, sobretot als col·lectius més vulnerables com són els nens, la gent gran i les persones amb malalties cròniques de tipus respiratori o circulatori.
 

Els gossos pateixen força la calor. Foto: Laia Solanellas

 

Consulteu les temperatures actuals i màximes a Meteo.cat

Consulteu les temperatures actuals i màximes a Meteoclimàtic.com


Temperatures màximes dimarts 14 de juliol (°C)
Seròs (Segrià) 38,3
Alcarràs (Segrià) 37,2
La Pobla de Segur (Pallars Jussà) 36,9
Aitona (Segrià) 36,7
Artés (Bages) 36,4
Tremp (Pallars Jussà) 36,2
Pantà de Riba-roja (Ribera d'Ebre) 36
Baldomar (Noguera) 36

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació