Dimecres, 3 de juliol de 2024

Atenen 93 dones per violència masclista a l'Alt Pirineu i Aran

El telèfon d'atenció a les dones en situació de violència masclista va rebre 20 trucades l'any passat

Redacció 30 de juliol de 2015 a les 09:42

Taula per a l'abordatge de la violència masclista a l'Alt Pirineu i Aran, el 2013. Foto: ICD


L'Institut Català de les Dones (ICD) va atendre l'any passat 93 dones i 29 fills/es en situació de violència masclista a través dels 6 Serveis d’Informació i Atenció a les dones (SIAD). Aquesta xifra l'ha donat a conèixer la presidenta de l'ICD, Montse Gatell, en la reunió de la Mesa institucional del Circuit per a l’abordatge de la violència masclista a l’Alt Pirineu i Aran, màxim òrgan de representació i decisió en la lluita contra la violència masclista. 
 
Així mateix, Gatell va explicar que el telèfon d'atenció a les dones en situació de violència masclista (900.900.120) ha rebut durant el 2014 un total de 20 trucades de dones de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. També s’ha referit al Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) que l’any apassat va oferir atenció a 109 dones i 24 filles i fills.

En la reunió han participat representants dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, els Consells Comarcals, el Conselh Generau d’Aran, i les demarcacions a Girona i Lleida del Col·legi d’Advocats, el Col·legi de Periodistes, l'Institut de Medicina Legal, i l'Assemblea Territorial de Dones.

Destaca la consolidació dels equips comarcals per a l’abordatge de la violència masclista, l’actualització del mapa de recursos i la guia d’actuació, l’avaluació dels Serveis d’informació i atenció a les dones i la formació adreçada a les persones professionals (atenció d’emergència, drogodependències, especificitat de les dones adolescents, assetjamet i ciberassetjament a l’adolescència, i violència sexual.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació