Dimecres, 3 de juliol de 2024

Sort es prepara per viure una festa major popular i participativa

Destaca la 1a edició de la Trobada Gegantera i Cercavila amb els Gegants del Pallars Sobirà i Jussà

Jordi Ubach 30 de juliol de 2015 a les 12:53

Una de les novetats d'enguany és la 1a Trobada Gegantera. Foto: Dansàneu


La capital del Pallars Sobirà està de Festa Major i per a celebrar-ho, ha organitzat una gran varietat d'actes que ja donen inici aquest dijous i que duraran fins diumenge. L'Ajuntament i la Comissió de Festes de Sort us conviden als actes de la Festa Major d'enguany, que es caracteritza per combinar cada vegada més la tradició, recuperant-ne algunes, amb noves propostes, accessibles i per a tots els públics, que seran possibles gràcies a la col·laboració de diferents col·lectius i establiments i a la participació del veïnat.

Així doncs, a més de les activitats habituals de la Festa Major de Sort com l'exhibició del ball dels rigodons, la ballada de sardanes, les exposicions i conferències, la cercavila, els torneigs de petanca i de bàsquet, el cinema infantil, els concerts i balls de tarda i nit -entre els quals destaca l'actuació de la mítica Nueva Etapa-, els concursos de pesca infantil i botifarra, la Missa major, l'aperitiu popular i els jocs per la canalla, enguany destaquen altres activitats.

Entre aquestes hi trobem la 'Festa Jump for New Revolution', el festival jove d’enguany, que tindrà lloc aquesta nit davant el pavelló d’esports i que comptarà amb les actuacions de Soken Selecta, Xento, GUGO Mc i PD Pantre&Sapastre. També destaquen l'espectacle de dansa vertical organitzat per l’Associació Gençana, el quinto popular organitzat per la Comissió de Festes i la 1a Trobada Gegantera i Cercavila amb els Gegants del Pallars Sobirà i Jussà, acompanyada pels Grallers Xafarrostolls, organitzades per l’Associació Cultural de Joves Els Esmolets i La Buscallada, que aplegarà les colles d’Esterri d’Àneu, Alòs d’Isil, Gerri de la Sal, la Pobla de Segur, Tremp i Salàs de Pallars.

A més, l'actor i humorista Toni Albà realitzarà el pregó, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, que dóna la marca independentista a la Festa Major 2015. També el podrem veure en acció a la representació teatral 'Histèria sagrada', juntament amb Fermí Fernández, i al monòleg 'Ser o no ser catalans'.

L'Ajuntament i la Comissió de festes demanen la participació a totes les activitats i especialment a aquelles que serviran per recaptar fons per poder mantenir les festes a preus populars, com el quinto, la toia, el ball del fanalet, la representació teatral 'Histèria sagrada', l’arrossada popular i la barra.

1r concurs fotogràfic Instagram

La festa major de Sort es viu al carrer i a les xarxes socials, i és per això que s'ha organitzat el primer concurs de fotografia Instagram. El funcionament, ben senzill: fer una foto, penjar-la amb el hashtag #INSTAFMSORT15 i participareu al concurs. Consulta'n les bases.
 

PROGRAMA | Consulta tots els actes de la Festa Major de Sort 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació