Dimecres, 3 de juliol de 2024

Tradició i modernitat, a la Festa Major d'Esterri d'Àneu

La festa gran del municipi comença aquest dijous i durarà fins diumenge

Aida Morales 5 d'agost de 2015 a les 11:23
La Festa Major d'Esterri d'Àneu ja ha començat a escalfar motors. Arrencarà aquest dijous, amb una programació de quatre dies de simbiosi entre tradició i modernitat, per donar resposta a les demandes de tot tipus de públic i edats. 

La festa gran d'Esterri arrencarà a la tarda, a partir de les 17.00 hores amb les inscripcions del Korre Kintos 2015, que tindrà lloc divendres. El toc cultural el donarà l'escriptora Núria Garcia Quera, amb la presentació del llibre "Passes de Tardor a l'Himalaia", a l'Ecomuseu a quarts de vuit, que lligarà amb una visita teatralitzada en aquestes instal·lacions. Paral·lelament, cap a les 20.30, començarà el torneig de pàdel, que donarà pas a la festa del Carnaval d'Estiu al Firal. Pastís 51, Maritrini y Sussicarios i DJ Little en seran els protagonistes, amb premis a les millors disfresses individuals, en parella, trio o grup. 


Els actes forts de divendres seran el Raid Junior Valls d'Àneu, que es realitzarà al matí; la festa de l'escuma i el Korre Kintos que ompliran la tarda. De cara al vespre, la cantada d'havaneres a càrrec del grup Arrels Canya Dolça a la plaça del Bon Consell serà l'actuació principal i, a continuació, l'Orquestra Galatea, Buhos, Red Music i el DJ Little tancaran la nit. 

Dissabte, després de la tradicional BTT de la Cadira al matí, començarà un campionat de botifarra i un espectacle d'animació infantil a la tarda. Actes per a totes les edats, que es complementaran amb una masterclass de zumba al carrer major i la IV Cursa Vertical Crema Gintònics, amb una distància de 2,7 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu. A la nit, concert i correfoc a càrrec dels Diables Valls d'Àneu i Diables de Lleida. 

L'últim dia de Festa Major començarà amb la tradicional Missa de Fadrins a l'Església de Sant Vicenç. Aquesta, donarà pas a la ballada de sardanes de balls tradicionals. A la tarda, la botifarra i les bitlles agafaran el protagonisme, tot cedint el pas a una sessió de cinema infantil a la Quadra de Casa Gasia. 

La festa acabarà al vespre, amb ball, un sopar popular al Recinte Firal i l'entrega de tots els premis dels concursos de la Festa Major. Entre aquests, el de la millor façana o balcó més florit i guarnit; el de fotografia per al programa de la propera Festa Major 2016, i el de les millors disfresses del Carnaval d'Estiu . 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació