Dilluns, 22 de juliol de 2024

El Mostremp comença a rodar amb els millors curts del 2014

Aquest dijous es farà un passi d'alguns films de l'edició anterior a Rialp

Aida Morales 6 d'agost de 2015 a les 17:53

Cartell promocional del 4t Mostremp. Foto: Mostremp


Amb la vista posada sobre els dies 20, 21, 22 i 23 d'agost, el Mostremp ja ha començat a mobilitzar-se i, aquest dijous, oferirà als espectadors un tast del que podrà ser. A les 22.00 hores a Rialp, aquesta mostra farà un passi dels millors curtmetratges de l'edició del 2014. Com és habitual, però, no ho farà sol, sinó que s'acompanyarà d'un tast de la cervesa artesana La Masovera. 

Aquest mateix acte gratuït també es farà al Casal dels Voltors de la Torre de Tamúrcia aquest divendres. 

Mostremp començarà dijous 20 amb la projecció del llargmetratge documental 'Camí a l’escola', un retrat de les dificultats que diàriament viuen alguns dels nens del nostre planeta per arribar a l’escola. El documental representa un diàleg entre paisatge i humanitat que és un dels eixos vertebradors del festival.

A partir d'aquí, arrencarà, fins el dia 23, tot un bullici d'activitats relacionades amb el cinema, entre les quals s'inclouran novetat com la secció “Finestra d'actualitat”, on es projectaran cinc curtmetratges que descriuen diferents temàtiques centrades principalment en àmbits socials i on destaquen els curtmetratges 'Safari' i 'Todo un futuro juntos' nominats a millor curtmetratge de ficció als passats premis Goya i el curtmetratge 'Os meninos do rio', guanyador de més de cinquanta premis arreu del món entre els quals el premi al millor curtmetratge a la passada Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida. 

En el seu conjunt, seran 14 curtmetratges de temàtica rural seleccionats d'un total de 122, que competiran per guanyar el premi Terradets. Pel que fa al jurat d'aquesta edició, estarà format per l'actriu i ballarina trempolina Annabel Castán; el coordinador de la Mostra de Cinema Audiovisual Català Som Cinema, Francesc Peleato; l'actor i guionista català Manel Barceló, i el crític de cinema i membre del comitè de la selecció del Festival de Sant Sebastià Quim Casas. 

A més, Barceló també participarà en una xerrada a la Biblioteca Maria Barbal el divendres 21 a les 11.30 hores, amb la dibuixant Mariel Soria. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació