Dimarts, 23 de juliol de 2024

Tres rescats en zones de difícil accés aquest dijous al Pallars Sobirà

El primer avís ha estat per dues noies que no han passat l'avís al refugi | No hi ha hagut ferits greus

Redacció 6 d'agost de 2015 a les 18:59
Els Bombers de la Generalitat han hagut de realitzar, aquest dijous, tres rescats de muntanya a la comarca del Pallars Sobirà. El primer, segons han informat, ha estat a les 9.31 hores del matí, quan els responsables del refugi de Certascan han alertat que dues excursionistes no havien passat la nit al refugi d'Aulus des Bains, a la regió de Migdia-Pirineus, al departament francès d'Arieja. 

Davant d'aquesta situació, els Bombers han activat l'helicòpter amb efectius del Grup d'Actuacions Especials per fer la recerca en territori català. No obstant això, cap a les 13.00 hores encara no s'havien trobat, motiu pel qual els efectius francesos s'han fet càrrec de la recerca en la seva zona. A les 16.20 hores, el mateix refugi francès que havia avisat informava que les dues excursionistes havien arribat sanes i estàlvies, després de desorientar-se i passar la nit al ras.


Els Bombers han tornat a actuar a les 14.18 hores, quan s'ha rebut l'avís d'una dona de 67 anys ferida a l'espatlla a la zona dels estanys del Cap de Port, a Espot. En aquest cas, s'hi ha desplaçat l'helicòpter, que ha evacuat la ferida amb una possible luxació a l'espatlla, i l'ha traslladat fins a Tírvia, on s'ha fet el transfer amb l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que l'ha traslladat a l'Hospital de Tremp.

L'últim rescat ha tingut lloc poc abans de les 16.00 hores, quan s'ha alertat d'una excursionista accidentada a la zona de la central elèctrica de Tavascan. La dona estava fent la ruta de la Porta del Cel, entre Vallderrada i Tavascan, amb cinc companys més. De la mateixa manera que en els altres rescats, l'helicòpter ha traslladat la dona fins a una zona segura, on ha estat atesa per una ambulància.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació