Divendres, 22 de novembre de 2024

Talarn reviu dissabte la Cuca de Llum amb més de 150 participants

Es tracta de la cursa nocturna de muntanya més dura i llarga de Catalunya, segons els organitzadors

Aida Morales 7 d'agost de 2015 a les 12:49

Presentació de la cursa de muntanya nocturna Cuca de Llum Foto: Diputació de Lleida


Un any més, la cursa nocturna de muntanya Cuca de Llum torna a escalfar motors i, per cinquè any consecutiu, es prepara per una jornada dura i exigent per alguns dels paratges més bonics i salvatges del Pallars Jussà. Aquesta cursa, que comptarà amb més de 150 corredors, i que forma part de la Lliga Pallaresa Correpallars, es caracteritza per fer-se de nit, el que implica més atenció en el recorregut i un contacte més natural i intens amb l'entorn.

La Cuca de Llum, doncs, començarà cap al tard, amb sortida i arribada a la vila medieval de Talarn, tot pujant cap a Gurb, Santa Engràcia, Rocs de Gurp, i baixant per la Collada de Castellet, Santa Engràcia, i fins arribar de nou a Talarn. Durant aquest recorregut, de 25,5 quilòmetres i 1.450 metres de desnivell positiu, es passarà per l'antic camí que unia els tres pobles, i que els més grans de la zona encara recorden resseguir. La part final del recorregut, però, endinsarà els corredors a la zona de conreu de Talarn, passant per l'ermita de Sant Sebastià. 

Segons va explicar el director de la cursa, Sergi Bosch, a la presentació, el circuit d'enguany augmenta la duresa i la dificultat tècnica. D'aquesta manera, doncs, es pot arribar a afirmar que, la cursa d'aquest any podria ser una de les nocturnes de muntanya “més dura i llarga de Catalunya”. 

Per la seva part, l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, va destacar la importància d'aquest esdeveniment pel municipi, ja que ajuda a la seva dinamització econòmica i fomenta la implicació i participació dels veïns en els actes municipals. A més, realça la pràctica de l'esport i ajuda a la recuperació de camins i senders de la zona. 

Dues modalitats

La cursa Cuca de Llum que es disputarà aquest dissabte tés dues modalitats. En primer lloc, la cursa competitiva, on la foscor exigeix un esforç extra que queda recompensat per la sensació de trobar-se sol davant de la natura. En aquest cas, i malgrat la competitivitat, moltes vegades cal buscar aliances per arribar a la meta. 

Per altra banda, però, també se celebra una caminada popular de 9 o 15 quilòmetres, que veïns, nens i visitants poden fer d'una manera més tranquil·la. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació