Dimecres, 3 de juliol de 2024
esports

Més de 500 persones participen a la 4a edició de la Quatre Rocs

Durant tot el cap de setmana Figuerola d'Orcau s'ha convertit en un punt de trobada esportiu

Redacció 24 d'agost de 2015 a les 11:43

Podi amb els primers classificats de la Marató. Foto: Elena Maté


Figuerola d'Orcau ha viscut aquest cap de setmana un dels esdeveniments de l'any. I és que la cura Quatre Rocs aplega des de fa quatre anys una munió de corredors que es donen cita a la població pallaresa per una de les seves passions. La Quatre Rocs va iniciar dissabte amb un seguit d'activitats paral·leles com les xerrades dedicades al món de l'esport i l'alimentació saludable, les curses infantils i de veterans o la Fira del corredor, amb un gran èxit de participació i molt bon ambient. 

Ja diumenge, van tenir lloc les curses. La Quatre Rocs consta de tres modalitats, la Sprint, la Trail i la Marató de 10, 21 i 42 quilòmetres respectivament. A les 8h del matí s'ha donat el tret de sortida de la Marató davant la font del poble, i a les 8:10h han debutat tots aquells que estaven inscrits a la Trail i la Sprint. El recorregut de la cursa s'ha iniciat dins el circuït urbà del poble de Figuerola d'Orcau descobrint els racons més bonics i entranyables. Els participants han anat al molí d'Orcau, el molí de Basturs, el castell d'Orcau, els Estanys de Basturs, les petjades de dinosaure o Montesquiu.

També s'han apropat al santuari de la Mare de Déu de les Esplugues, el castell de Conques fins arribar a l'ermita de Sant Bartomeu, passant per la Roca del Bolet, muntanya emblemàtica per tota la gent del poble al mantenir encara avui, la curiosa forma de bolet. La meta ha estat de nou l'arribada al mateix poble de Figuerola d'Orcau.
 

L'equip organitzador de la cursa, al finalitzar l'edició d'enguany. Foto: Elena Maté


Els primers en creuar la meta de la cursa dels 42 quilòmetres han estat Lokin Lizeaga Mitxelena de Urnieta (Pais Basc), del Club Zanpatuz, amb un temps de 03:18 i Lola Brusau (Copons), amb 05:09. Víctor Agreda (Lleida) i Sílvia Puigarnau (Guissona) s'han endut la Trail i Arnau Cases (La Guingueta d'Àneu) i Raquel Garsaball, la Sprint. En total, hi han participat més de 500 corredors, i s'ha comptat amb l'ajuda de 50 voluntaris/es i el suport de prop de 40 patrocinadors i col·laboradors. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Esports, curses, Quatre Rocs
Participació