Dimecres, 3 de juliol de 2024

Bombers sense ulleres de bussejar

Redacció 29 d'agost de 2015 a les 12:19
El dia 19 d’agost va morir al pantà de Sant Antoni, a la Pobla de Segur, una dona veïna d’Aramunt de 42 anys. Vaig ser una de les persones que van actuar ràpidament per poder treure-la de l'aigua, cosa que no vam aconseguir per diverses qüestions, primer perquè el cos va anar a parar a molta profunditat i després per la manca de visibilitat a l'aigua.

Després d'una trucada d'un amic meu als Bombers, aquests van venir amb rapidesa, eren del parc de la Pobla de Segur, voluntaris al servei de les persones. Com la resta, es van tirar a l'aigua per intentar trobar la dona, sense cap mena de protecció als ulls van capbussar-se a les aigües del pantà. Jo vaig treure del meu vehicle cinc ulleres de bussejar que porto normalment, repartint-les entres els Bombers i altres persones, al final no van servir per poder trobar el cos de la dona, i van ser altres Bombers, els professionals, els que hores més tard amb un equipament millor van poder trobar el cadàver.


Una reflexió: els Bombers voluntaris són persones que estan al servei de la ciutadania, fan aquesta feina com el millor professional i en moltes ocasions jugant-se la seva vida. Siguin o no professionals, el nostre govern els ha de fer arribar el millor equipament per fer la seva tasca, que no és altra que vetllar per les nostres vides i ajudar-nos en qualsevol circumstància en què es necessita la seva presència.

En una comarca com el Pallars Jussà, on l'esport nàutic és un dels més practicats, disposar en un vehicle de Bombers de diverses ulleres de bussejar hauria de ser normal, especialment per la seva pròpia seguretat. Finalment, voldria enviar ànims a la família de la persona morta i lloar la feina feta pels Bombers voluntaris de la Pobla, demanant a les nostres institucions que vetllin per a ells i elles. Segur que tots ens beneficiarem d'això.

Manel Medina i Abrié
Director de la Televisió del Berguedà i testimoni directe dels fets

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació