Dimecres, 3 de juliol de 2024

La tempesta malmet mobiliari i tomba arbres al Pallars Jussà

El vent ha arribat als 122 km/h a Talarn, on una paret ha cedit i ha afectat alguns vehicles

Jordi Ubach 1 de setembre de 2015 a les 09:24

Cotxes afectats per la caiguda d'un mur a Talarn. Foto: Jordi Peró


La tempesta ha arribat aquest dilluns al vespre a les comarques pallareses i ha afectat arbres i mobiliari urbà d'algunes localitats, en especial del Pallars Jussà. A Tremp, el fort vent que s'ha registrat cap a les nou del vespre ha malmès mobiliari urbà i ha tombat diversos arbres del parc del Pinell, així com dels jardins de la residència geriàtrica Fundació Fiella. 

El fort vent també ha fet acte de presència en diferents indrets de la comarca com a Talarn, on la ratxa màxima ha estat de 122 km/h, la més forta registrada a Catalunya. En aquesta població, una paret ha cedit i ha afectat alguns vehicles que estaven aparcats a la vora. Sortosament, no s'han hagut de lamentar danys personals.

Un altre dels indrets on s'ha notat més la força de la tempesta ha estat al municipi de Sant Romà d'Abella, on la ventada ha arribat a 116 km/h. Altres zones on les ventades han estat fortes són el pic de Salòria (2.451 metres), on s'ha registrat ratxes de fins a 96,5 km/h o a Espot (2.519 metres), el Montsec d'Ares (1.572 metres) i la Bonaigua (2.266 metres), totes tres amb 87,5 km/h. A Certascan (2.400 metres) s'ha arribat als 78,5 km/h.

En total, els Bombers han rebut dotze avisos al Pallars Jussà, dels quals tres a Tremp i a la Pobla de Segur, dos a Talarn i a Gavet de la Conca, i un Salàs de Pallars i Senterada, la majoria dels quals per arbres caiguts i mobiliari urbà desprès.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació