Dimecres, 3 de juliol de 2024

Arrenca una Festa Major de Tremp carregada de ritme i activitats

Destaca l'actuació d'Oques Grasses de divendres i la 2a edició del torneig Tamarro's Cup de rugbi 7

Jordi Ubach 4 de setembre de 2015 a les 10:56

Oques Grasses torna al Pallars després de triomfar a la 1a festa de Pallars Digital. Foto: ACN


Com cada mes de setembre, Tremp es prepara per donar el punt i final a l'estiu tot celebrant una nova Festa Major. La capital del Pallars Jussà comptarà, un any més, amb una festivitat farcida d'actes, música i activitats esportives, entre les quals destaca la segona edició de la Tamarro's Cup, el torneig de rugbi 7 al Pallars. Se celebrarà el dissabte 5 de setembre a partir de les 13h al camp del Pedrasanta i comptarà amb tres categories: femení, masculí i amateur. A les 10h i a les 12h ja es realitzaran tallers per a nens i amateurs respectivament.

A banda d'aquest esdeveniment, Tremp acull aquests dies un bon grapat d'activitats esportives com són el Campionat de petanca al parc del Pinell, el 28è Concurs de Pesca, la Pedalada popular Xavi Uriach, el Campionat de botifarra, les 3 hores de resistència enduro/cross Ciutat de Tremp i el partit de futbol que enfrontarà el CF Tremp amb el CF Castellserà, diumenge a les 18h, corresponent a la primera jornada de lliga del grup 14 de la Tercera Catalana. 

Fora de programa, però igualment destacable atès l'èxit que ha tingut en les dos primeres edicions, tindrà lloc la 3a Passejada de la dona contra el càncer, que organitza Oncolliga't del Pallars Jussà, el dia 12 de setembre, a les 18h.

Cinc dies de disbauxa que arrenquen aquest vespre

Fora de la temàtica purament esportiva, la Festa Major de Tremp comptarà novament amb un programa d'actes ben variat. El pregó d'enguany, que com sempre ha de servir per donar el tret de sortida a la festa, anirà a càrrec de l'historiador i dramaturg trempolí Pau Castell. Serà aquest vespre a les 20h a la Plaça de la Creu, amb la posterior encesa de la traca amb la Colla de Diables Lo Peirot. La pólvora no deixarà de cremar, ja que a les 22h els mateixos diables s'encarregaran de fer córrer el personal amb el correfocs.

Ja a la nit, el grup Oques Grasses serà l'encarregat de fer ballar els trempolins i trempolines, a partir de les 2:30h, amb els seus ritmes festius i alegres, que ells mateixos anomenen "reggae a la cassola". Els osonencs, que el maig de l'any passat van arrasar a la festa del primer aniversari de Pallars Digital, arriben a Tremp consolidats definitivament com un dels grups amb més projecció del panorama català amb la seva gira 'Living in the hol·les', que els ha portat a actuar arreu del territori català, espanyol i part de l'estranger. La banda Welcome Band obrirà la nit a partir de les 00h i les DJ's Lanoire Ibiza ens faran ballar fins que surti el sol.

Demà dissabte, en doble representació a les 18h i a les 22h, tindrà lloc a l'Espai Cultural La Lira el teatre musical La Ventafocs, una obra que anirà a càrrec de Teatremp. Una hora més tard, a les 19h, s'inaugurarà al Quiosc Gallery l'exposició Concordant amb cordes de Jo Milne. La nota musical de dissabte aribarà de la mà de l'orquestra Esmeralda amb els balls de tarda (19:30h) i de nit (00h). A continuació, els més veterans podran reviure les seves èpoques més glorioses amb el grup de versions Gino Diamantini, una festa que tancarà el grup Fugados de Alcatraz.
 

El pregó anirà a càrrec de l'historiador i dramaturg trempolí, Pau Castell. Foto: Jordi Ubach


El diumenge, durant tot el dia, se celebrarà la festa Entrepins al Parc del Pinell, on s'hi faran diverses activitats com una Trabucada amb els Miquelets del Pallars, una paellada popular amb la Paella de l'Isma, la festa del 1r aniversari de la cervesa trempolina La Masovera amb un vermut electrònic -amb l'actuació de Groov and Sound-, una demostració de ball country a càrrec del grup Country Tremp, o el Waterprix, una gincama aquàtica d'allò més esbojarrada. A la tarda, al pavelló del Casal es realitzarà una demostració de balls tradicionals a càrrec de l'Esbart Dansaire de Tremp i l'Esbart Arrels de Lleida. L'Orfeó de Tremp oferirà a les 19h el tradicional concert de festa major. Les actuacions musicals les posaran l'Orquestra Juniors, els grups locals Fracso Escolar, F.A.M., Sacabat i DJ Judy.

De cara a dilluns, a la plaça Domènech Cardenyes, destaca l'espectacle de teatre familiar El llop Ferotge de la companyia El príncep Totilau i la discomòbil infantil amb La Casa del Sol Naixent, a la Plaça Catalunya. A la nit, més gresca amb les actuacions de la incombustible Nueva Etapa i el trempolí DJ Bacardit.

Del dimarts dia 8, festa patronal de la Verge de Valldeflors, destaquen la Missa solemne i el concert de l'Orfeó de Tremp, la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt, la Cercavila i la Plega, el circ amb la companyia Professor Karoli i el ball de tarda amb l'orquestra Stress Band. Com cada any, la Pirotècnia Oscense i els seus focs artificials posaran el punt i final a la Festa Major de Tremp, a les 22:30h a l'estació de tren.

Concurs de fotos d'Instagram

La comissió de festes, a més ha organitzat un concurs de fotos de la Festa Major a través de la plataforma per a smartphones Instagram. Fes fotos durant la festa, penja-les al teu compte i etiqueta-les amb els següents hastags: #fmtremp2015 #tremp #pallaresament #maricel #igerspallars. Podràs guanyar dues entrades per anar a veure el musical Mar i Cel de Dagoll Dagom.
 

Consulta el PROGRAMA D'ACTES de la Festa Major de Tremp 2015

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació