La taula rodona va aixecar força interès. Foto: Míriam Carrera
Enguany se celebra l'any de les Biblioteques, coincidint amb el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya. La Fira del Llibre del Pirineu es va voler afegir a aquesta commemoració, i per aquest motiu, dins del marc de la Fira, el passat dissabte 5 de setembre va tenir lloc una taula rodona amb el títol 'Biblioteques de l'Alt Pirineu i Aran, present i futur'.
L'esdeveniment va comptar amb la presència de la Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Carme Fenoll; de l'escriptora de capçalera de la
Biblioteca Pública de Sort, Núria Garcia Quera; així com de les directores de les biblioteques de Tremp, Laura Fuses; de Puigcerdà, Maria Àngels Terrones; i de la Seu d'Urgell, Lourdes Esteve.
Entre el públic assistent, una trentena de persones, destacava la presència de Daniel Gil, president del Col·legi de Bibliotecaris Documentalistes de Catalunya i Nati Moncasí, Directora de la Central de Biblioteques de Lleida.
Carme Fenoll explicà la importància que tenen els equipaments bibliotecaris dins la nostra societat, tant a nivell del foment de la lectura i la cultura, així com de cohesionadors socials. Per la seva part les tres directores de les biblioteques alt pirinenques parlaren sobre aquelles activitats o col·leccions documentals, que les diferencia de les altres biblioteques.
Laura Fuses parlà de les activitats que la
Biblioteca de Tremp realitza entorn de la seva autora de capçalera, Maria Barbal, i d'aquelles que vinculen la cultura del vi i la lectura. La directora de la biblioteca Comtat de Cerdanya, Maria Àngels Terrones, centrà la seva exposició en una de les seves col·leccions especialitzades, la col·lecció Pirineus, la qual aporta informació sobre la comarca, però també sobre temàtica relacionada amb la cultura de muntanya i els esports de neu.
Per la seva banda Lourdes Esteve, comentà l'activitat nascuts per llegir, la qual implica tant a pares com a professionals mèdics, amb la finalitat de crear lectors des de ben petits. Finalment l'escriptora Núria Garcia Quera, exposà el que per ella representa ser escriptora de capçalera, alhora que reivindicà una biblioteca com cal a la comarca del Pallars Sobirà.
L'esdeveniment finalitzà amb la recomanació per part de cadascuna de les ponents, d'un llibre d'autor de Pirineu i d'un altre relacionat amb el món del llibre o de les biblioteques. Les directores van valorar molt positivament aquesta trobada, i no descarten en un futur de dur-ne a terme alguna de similar.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi