Divendres, 22 de novembre de 2024

Tremp i la Fundació Alícia potenciaran els productes del Jussà i el corder

Participaran en fires i organitzaran cursos per a professionals del sector, aturats i persones que treballen amb la gent gran

Redacció 17 de setembre de 2015 a les 11:23

Joan Ubach i Toni Massanés signant el conveni. Foto: ACN


L'alcalde de Tremp, Joan Ubach i el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, han signat una addenda al conveni marc vigent entre ambdues entitats en l'àmbit de l'agroindústria i el patrimoni gastronòmic del Pallars Jussà i de manera especial pel que fa a la carn de corder. El conveni contempla la realització de diferents accions de formació per al sector de la restauració i per a persones en atur, amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat.

També es programaran cursos per a persones que treballen amb la gent gran per facilitar-les-hi menús pensats especialment per aquest sector de població. Es potenciarà el corder en les fires que s'organitzen a la comarca durant aquesta tardor.

El conveni marc signat l'any 2014 posa de manifest la coincidència en aspectes tant de la missió com d'alguns dels objectius concrets entorn dels quals la Fundació Alícia desenvolupa la seva activitat. Gràcies a aquest acord de col·laboració fins ara s'han impulsat accions emmarcades en els tres grans projectes de l'Ajuntament de Tremp en l'àmbit de l'alimentació i la gastronomia: 'Al teu gust, aliments del Pallars', 'Treiem-ne més profit' (iniciativa pionera al territori d'aprofitament dels excedents alimentaris), i programa THAO de salut Infantil.

Pel que fa al projecte 'Pallars, terra de corder' se seguirà desenvolupant i es faran accions per valoritzar la carn de corder a les sis fires de tardor que s'organitzen a la comarca. A cada fira hi haurà accions diferents amb la voluntat de potenciar la participació de la gent i implicar tots els públics.

La Fundació Alícia

La Fundació Alícia (Alimentació i ciència), de Món Sant Benet, és un centre de recerca en cuina. Un centre on s'investiga en productes i processos culinaris, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut, on es fomenta la millora dels hàbits alimentaris i on es dóna valor al patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació