Àngel Vilanova, guanyador del Diploma de Mestre Artesà Alimentari. Foto: Vilanova-Ros
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha atorgat aquesta setmana el Diploma de Mestre Artesà Alimentari a Àngel Vilanova Ros, mestre artesà pastisser de Sort, pels seus mèrits i coneixements en el camp de l'artesania alimentària. Àngel Vilanova ha estat guardonat juntament amb 28 persones més, d'acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària de Catalunya. Vilanova regenta el forn-pastisseria Vilanova-Ros, antiga Casa Podadé, situat al carrer Major nº50 de Sort.
El Diploma de Mestre artesà s'atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària en algun dels oficis que especifica el Decret, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de quinze anys i disposen del carnet d'artesà alimentari.
L'atorgament del diploma significa el reconeixement del "mestratge excepcional" amb el qual l'artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les quals se'ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la pràctica de l'ofici. Les propostes es presenten durant l'últim trimestre de cada any, i l'atorgament requereix informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària Catalana. El diploma té caràcter vitalici, sens perjudici que pugui ser revocat, amb incoació de procediment, d'ofici.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi