Sánchez impartint una xerrada a un grup de participants del seminari. Foto: ACN
L'economista Manuel Sánchez, que ha participat en el segon 'Seminari d'Economia de resistència per a ser pagesos feliços' que se celebra a Rialp, ha afirmat que "si un pagès només pensés en termes econòmics a l'hora de posar preu als productes que produeix la gent no menjaria" i que el cost seria "molt elevat". L'economista ha explicat que molts projectes agraris tiren endavant gràcies a les subvencions. Aquests ajuts a la pagesia fan que el consumidor pugui comprar molt barat el que en termes econòmics i financers hauria de ser molt car i això fa que "quedin ocults els dèficits que tenen econòmicament els ramaders i agricultors".
Sánchez ha dit que la de la pagesia es tracta d'una activitat "molt complicada" per determinar-la en termes econòmics donat que els processos de producció són molt llargs. La solució per tots aquests problemes passen per la venda directa del pagès al consumidor i per la cooperació, ha sentenciat l'economista.
La consolidació de molts projectes agraris i ramaders passa necessàriament per la viabilitat econòmica i el seminari sobre economia de resistència ha volgut donar les bases per aconseguir que els pagesos assoleixin l'autonomia econòmica i d'aquesta manera obtenir la llibertat necessària per poder treballar en el que s'estimen d'una manera digna.
L'objectiu essencial ha estat aprendre els conceptes bàsics que els permeti llegir, interpretar, narrar, en termes econòmics, això que coneixen tan perfectament en termes qualitatius.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi