Els participants al taller, en plena sessió. Foto: Ajuntament de Tremp
Una vintena de productors i restauradors participants del projecte '
Al teu gust, aliments del Pallars', van assistir dimarts a la tarda al taller d'innovació ofert pels professionals de la
Fundació Alicia al centre cívic Tarraquet de Tremp. Aquesta sessió tenia com a objectiu donar eines pràctiques per a que qualsevol productor, sigui quina sigui la seva àrea d'activitat o el seu volum de producció, pugui engegar processos d'innovació que li permetin millorar o diversificar el seu producte.
El mètode d'innovació està basat en l'experiència de la tasca de la Fundació Alícia en col·laboració amb les principals empreses d'innovació del sector agroalimentari. Els continguts estan pensats per a poder ser aplicats en diferents àmbits d'una manera senzilla i sense la necessitat d'una gran estructura ni la inversió de grans recursos en innovació. La sessió, dirigida pel responsable d'innovació de la Fundació Alícia, Jaume Biarnés, es va dividir en dos blocs diferenciats.
Al primer bloc es van exposar els sistemes d'innovació i de detecció d'oportunitats, així es va explicar la manera de detectar les àrees de millora o diversificació que poden representar una oportunitat en el mercat i de com desenvolupar-les de manera metòdica i pràctica. El segon bloc va consistir en un a sessió d'aplicació dels sistemes exposats a la primera part, en el decurs de la qual els participants van fer una pràctica en grups de treball del sistema d'innovació, a nivell teòric, per a familiaritzar-se amb el procés.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi