Dimecres, 3 de juliol de 2024

El CAN de Farrera acull el 3r Aplec Saó, una trobada d'expressió artística

Tracey Warr, Joanès Simon-Perret, Anna Rubio i Quelic Berga, els artistes convidats

Redacció 9 d'octubre de 2015 a les 10:01

La creació i formació artística es troben a la muntanya amb l'Aplec Saó. Foto: CAN


Aquest diumenge tindrà lloc al Centre d'Art i Natura de Farrera la 3a edició de l'Aplec Saó, que tindrà lloc entre les onze del matí i les cinc de la tarda. Concebut com un petit festival d'expressió artística en la natura, o d'art ambiental respectuós, sostenible i efímer, aquesta tercera edició comptarà amb la participació d'artistes internacionals participants en el programa europeu "Frontiers in Retreat" com són l'anglesa Tracey Warr, el francès Joanès Simon-Perret i els catalans Anna Rubio i Quelic Berga. Com en altres ocasions els guanyadors de la beca Art i Natura a la Creació 2015, Meritxell Romanos i Blai Mesa, s'afegiran al certamen. 

Ideal per a tots els públics, i molt especialment el familiar, l'Aplec Saó és una excusa per a gaudir de la natura i els seus rics hàbitats d'alta muntanya en combinació de l'expressió artística contemporània. Diverses disciplines s'ajunten per a homenatjar l'espectacle natural de la tardor que a Farrera gaudeix d'una de les seves millors versions.

La sessió matinal transcorrerà entre entre les onze i les dos, amb presentació i sortida des de l'exterior del Centre d'Art i Natura. Hi intervindran Quelic Berga (visual i multimèdia), Tracey Warr (escriptora i multimèdia) i Joanès Simon-Ferret (visual). Al migdia s'oferirà un dinar popular per qui no se'l dugui (aportació de 5 € a partir dels 12 anys) a l'era de la Bastida. 

A la tarda es sortirà a a dos quarts de quatre cap a la Mare de Déu de la Serra (ermita romànica del s.XI en mal estat de conservació) on Anna Rubio oferirà la seva setena intervenció al voltant d'una ermita pallaresa dins el programa "El ressò de les ermites" (FiR). L'acompanyaran Carola Ortiz (veu i clarinet) i l'especialista amb espais sagrats, Josep Maria Mallarach (associació Silene). Ja per acabar, l'artista visual Meritxell Romanos, i l'artista i gestor cultural, Blai Bonet, presentaran el seu projecte "Laniakea" d'intervenció pictòrica en una ermita. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació