Dimecres, 3 de juliol de 2024

Esterri d'Àneu acull una nova edició de la Fira de Santa Teresa

La vaca bruna serà la protagonista del dissabte i el cavall pirinenc català del diumenge | Es tracta del certamen amb més volum d'animals de tot el Pirineu català

Jordi Ubach 16 d'octubre de 2015 a les 10:58

Inici de la subhasta en l'edició de la fira de l'any passat. Foto: Jordi Ubach


Com cada any per aquestes dates, Esterri d'Àneu celebra la tradicional Fira de Santa Teresa, una fira com les d'abans, d'una llarga tradició al Pirineu, en la qual ramaders d'arreu del territori es reuneixen per comprar i vendre el bestiar. Serà aquest cap de setmana, els dies 17 i 18, quan els ramaders es trobaran a la capital de les Valls d'Àneu per participar en una de les fires més importants del sector al Pirineu.

El plat fort, com és de costum, tindrà lloc dissabte amb la 13a subhasta de vedells i vedelles de raça Bruna dels Pirineus i el 35è Concurs i premis de vaca Bruna dels Pirineus del Pallars Sobirà i el tast. Aquest és, per descomptat, el certamen amb més volum d'animals de tot el Pirineu català. A la subhasta d'enguany, per exemple, s'hi espera la participació de prop de 140 exemplars, concretament 120 femelles i 17 mascles. Una cinquantena de caps participaran al concurs.

Com a acte complementari, el mateix dissabte a les 17h tindrà lloc a la sala d'exposicions de l'ajuntament la inauguració de l'exposició Pallaresos del Món amb l'activitat "Stop Rumors" per part de l'Institut Diversitas, una activitat organitzada per l'àrea d'immigració dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Sobirà dins el Pla Comarcal d'Acollida.

El diumenge està reservat al cavall amb el 21è Concurs raça Cavall Pirinenc Català, un tast de carn de poltre i una exposició sobre la raça. També se sortejarà una poltra i es podran efectuar passeigs en poni durant tot el matí. Com no podia ser d'altra manera, també hi haurà temps per la disbauxa amb la cercavila que protagonitzaran les xarangues Kina Creu i Petacanyes i els Grallers de la Pobla de Segur, que transcorrerà des del poliesportiu fins al recinte firal.

Tan dissabte com diumenge, durant tot el matí, hi haurà exposat al costat del recinte firal un mercat d'artesania, productes ramaders i mercaderia en general. Es calcula que el volum total de negoci de la fira pot arribar a uns 120.000 euros. Els preus de sortida a la subhasta són d'un mínim de 550 euros. Fins i tot, algun any s'ha arribat a vendre una vedella per més de 800 euros.
 

Consulta el PROGRAMA de la Fira ramadera de Santa Teresa d'Esterri d'Àneu

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació