Divendres, 22 de novembre de 2024

Baqueira Beret amplia la producció de neu a la zona del Pallars

L'estació ha ampliat i modernitzat el sistema de producció de neu i estrenarà la temporada amb 155 quilòmetres esquiables

ACN 26 d'octubre de 2015 a les 13:41

L'estació de Baqueira Beret amplia la seva superfície. Foto: ACN


L'estació d'esquí de Baqueira Beret estrenarà la temporada amb 155 quilòmetres esquiables repartits en 2.166 hectàrees, 4 quilòmetres més que la temporada anterior. Amb aquesta remodelació Baqueira Beret passa a tenir 103 pistes abalisades i un freeride únic al sud d'Europa. L'estació també ha ampliat i modernitzat el sistema de producció de neu. Aquesta temporada s'ha equipat la part baixa de la Pleta del Duc i la connexió de Bonaigua fins la Peülla, al Pallars Sobirà, amb 18 nous productors de neu.

A més, per facilitar el reconeixement de la dificultat i ajudar en l'elecció de les pistes, Baqueira Beret ha adoptat enguany la senyalització internacional que consisteix a classificar els traçats per diamants. Així, en el nou mapa de pistes, traçats com Orri de Tredòs, Passarells i Gallina apareixen amb doble diamant negre i definides com de "dificultat extrema". La resta de 13 negres de l'estació apareixen amb un sol diamant negre i definides com a "pista molt difícil". Els itineraris fora-pista Lacs Clot der Os, Escornacrabes i Deth Lac de Baciver estan marcats amb dos diamants negres amb fons groc. Finalment, les 39 pistes vermelles de l'estació vénen classificades amb un diamant d'aquest color i una llegenda que indica "difícil" definides amb doble diamant dificultat (antigament qualificada com negra).

Tres noves màquines trepitja-pistes

Per a la preparació i manteniment òptim dels 155 quilòmetres de traçats, Baqueira Beret disposa d'un parc de 14 màquines trepitja-pistes tres de les quals són de nova adquisició. Totes elles estan equipades amb un sistema GPS per a un millor rendiment i una total seguretat dels conductors.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Subscriu-t'hi

Participació