Les jornades es duen a terme a l'Alt Urgell. Foto: ACN
El Departament d'Agricultura ha organitzat unes jornades tècniques per tal d'analitzar la relació dels voltors amb els ramats que pasturen per les muntanyes i com evitar possibles incidents o atacs. Els experts han recomanat que s'aixequi l'obligació de retirar els cadàvers dels animals que moren a la muntanya perquè d'aquesta manera les poblacions de voltors es tornin a regular soles i no depenguin de l'alimentació que se'ls dona. L'investigador de la UDL, Antoni Margalida, assegura que "les poblacions s'haurien de regular com abans, si es deixen els caps de bestiar que moren al camp les zones amb més ramaderia serien més riques en voltors".
L'obligació de recollir els caps de bestiar que moren als camps, degut a la malaltia de les vaques boges i la reducció dels canyets on s'alimenta els voltors, han donat la sensació d'un canvi d'hàbits d'aquests animals que segons els ramaders han perdut la por a acostar-se als ramats i atacar-los. Tot i això, els experts insisteixen en que els voltors no són animals preparats per atacar animals vius.
El cap de servei de Biodiversitat i Protecció Animal del Departament de Territori i Sostenibilitat, Ricard Casanova, ha manifestat que "s'ha de treballar en la contractació d'assegurances que cobreixin els atacs de fauna salvatge al bestiar". D'aquesta manera, ha dit Casanova, "prendre mesures per tal de trobar un punt mig entre l'afavoriment de l'existència de carronyaires i mantenir l'activitat ramadera de muntanya".
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi