Dilluns, 22 de juliol de 2024

Tremp redueix el 5% de l'IBI i augmenta la taxa de l'aigua

L'ajuntament atribueix l'augment del rebut de l'aigua "a una inadequada gestió en l'anterior legislatura"

Redacció 30 d'octubre de 2015 a les 12:59

Imatge d'arxiu d'un ple de l'Ajuntament de Tremp. Foto: Jordi Ubach


L'equip de govern de l'Ajuntament de Tremp, format pels grups municipals d'ERC i CiU, aprovarà en el ple d'aquest d'aquest divendres la rebaixa d'un 5% tant en l’Impost de Béns Immobles (IBI) com en el de la Plusvàlua pel proper any 2016. D'acord amb aquesta rebaixa, els dos grups municipals es comprometen a continuar estudiant la possibilitat de reduir algun punt més en els propers anys, "sempre analitzant que la rebaixa no vagi en detriment de la qualitat i eficiència dels serveis" que s'estan prestant actualment.

Per altra banda, en el ple d'aquest vespre, que tindrà lloc a les 20h, també s'aprovaran les taxes i entre elles la de l'aigua, que patirà un petit augment que repercutirà en el rebut dels clients. Segons el consistori, aquest augment permetrà reduir el dèficit de 70.000€ anuals que genera la gestió del servei amb les taxes mantingudes fins ara. Un deute que ha anat creixent any rere any, segons afirma, "perquè no es cobrava el que pertocava a cadascun dels contribuents". Cal recordar que l'actual ajuntament ha detectat darrerament que un de cada deu usuaris no pagaven el rebut de l'aigua.

A més, l'equip de govern ha anunciat que està estudiant el model de gestió que fou imposat per l'anterior consistori. Segons el consistori, "amb aquesta aprovació, condicionada per la despesa excessiva i electoralista del darrer govern socialista, s'ha fet el màxim possible, i els trempolins pagaran 65.000 euros menys en impostos el 2016". L'ajuntament es compromet a explicar a tots els contribuents els motius de l'augment mitjançant xerrades informatives tant a la ciutat de Tremp com a la resta pobles que conformen el municipi.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació