Dimecres, 22 de gener de 2025

Joan Macaya guanya el 2n premi de fotografia «Paisatges del passat»

El jurat s'ha reunit aquest divendres i ha acordat les tres imatges guanyadores per unanimitat

30 d'octubre de 2015 a les 16:28

Foto: Joan Macaya


El Jurat de la 2a edició del premi de fotografia "Paisatges del Passat", format per Àngel Galobart, paleontòleg i director del Museu d'Isona; Juan Cal, director del diari Segre; Carles Monegal, artista i litògraf; Laura Soriano, regidora de Joventut i Festes de l'Ajuntament de Tremp; i Gonzalo Rivas, geòleg director de la seu territorial de l'Institut Geològic de Catalunya Tremp-Pirineus, s'han reunit aquest migdia a l'ajuntament de Tremp per fer la deliberació i escollir les obres guanyadores d'entre les 52 presentades a concurs.
 
Així, per unanimitat, aquest Jurat ha decidit atorgar el premi a la millor fotografia de paisatge per a l'obra "Rius al nord", del poblatà Joan Macaya Solanes. El premi a la millor fotografia de la categoria científica ha estat per a l'obra "Turritel·la beach", d'Ivan Almirall Costa, i l'accèssit a la millor fotografia de paisatge se l'ha endut l'obra "La llum del Montsec", de Luís Miguel Mencía Gutiérrez. El jurat, a més, ha considerat oportú fer una menció especial a la fotografia "Sobrevolant el Montsec", d'Anna Corona Puyané.
 
Properament es convocarà l'acte de lliurament de premis, que tindrà lloc a la ciutat de Tremp. L'Ajuntament de Tremp va crear el premi de fotografia "Paisatges del passat" l'any 2014 amb el suport de diverses entitats i institucions, per tal de posar en valor la riquesa geològica del Pallars Jussà, en general, i de la Conca de Tremp, en particular. En aquesta segona edició l'àmbit geogràfic del premi s'ha obert a tots els municipis que formen part de l'Associació Geoparc Conca de Tremp – Montsec, és a dir, a més del Pallars Jussà, Gerri de la Sal, Coll de Nargó, Àger, Camarasa i Vilanova de Meià.
 
Aquest certamen té dues categories, una de general en la qual hi tenen accés totes les fotografies que reflecteixen la morfologia d'aquest paisatge; siguin figuratives, abstractes, en color o en blanc i negre. La categoria científica aplegarà les imatges que representin algun fenomen científic vinculat amb les ciències de la terra (geologia, paleontologia, hidrologia, etc.). 

Els premis són de 1.200 euros a la millor fotografia general, 600 euros a la millor fotografia de caràcter científic i un lot de productes "Al teu gust, aliments del Pallars" per l'accèssit. Tots els finalistes reben també un diploma acreditatiu.

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació