Dilluns, 22 de juliol de 2024

En marxa el nou itinerari natural al voltant del llac de Sant Antoni

Dissabte s'inaugura aquest nou sender de gairebé 7 quilòmetres que uneix les poblacions de Salàs de Pallars i la Pobla de Segur | El nou itinerari, que s'uneix al de Terradets, obre noves oportunitats turístiques a la comarca

Jordi Ubach 15 de desembre de 2015 a les 12:51

El nou itinerari ressegueix el llac de Sant Antoni i facilita l'accés al bany. Foto: Jordi Ubach


Les obres d'arranjament del nou itinerari de natura del pantà de Sant Antoni, que uneix Salàs de Pallars amb la Pobla de Segur, han finalitzat dins el termini previst i aquest proper dissabte se'n farà la inauguració oficial amb una caminada i un esmorzar populars. L'obertura de l'itinerari i l'inici de la caminada serà a les 11h des de la Pobla de Segur. Mitja hora abans, però, hi haurà un esmorzar popular al final de la zona d'autocaravanes, punt de partida de la jornada. Cap a les 12:30h està prevista l'arribada a Salàs de Pallars, on hi haurà un aperitiu a la zona del Piolet.

El nou itinerari del pantà de Sant Antoni és un projecte de camí per a vianants i bicicletes que facilita l'accés als espais de bany d'aquesta zona del llac i que uneix els dos municipis mitjançant les estacions de tren tot resseguint el llac, a l'estil del que es va inaugurar el 2013 al pantà de Terradets. El circuit, de 6,7 quilòmetres de longitud, té una amplada mínima d'1,5 metres i també passa pel nucli de Sant Joan de Vinyafrescal. D'aquests gairebé set quilòmetres de longitud, un total de 4,6 són camins ja existents que s'han millorat i la resta són nous senders. 
 

Tram del camí en obres, en una fotografia del passat novembre. Foto: Jordi Ubach


El camí compta amb dos ponts, un a la sortida de Pobla, a prop de l'estació i l'altre al barranc de Sant Pere. L'itinerari ressegueix la carretera C-13 durant un quilòmetre per salvar el barranc del Solà a través d'una passarel·la, situada entre Sant Joan de Vinyafrescal i Salàs de Pallars. D'aquesta manera, al nou sender també se li dóna visibilitat de cara al turisme de pas que circula per la carretera.
 

El camí compta amb dos ponts i una passarel·la. Foto: Jordi Ubach


Aquest itinerari és una iniciativa del Consell Comarcal del Pallars Jussà i que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i dels ajuntaments de Salàs de Pallars i la Pobla de Segur, amb el finançament principal de la Generalitat de Catalunya. El pressupost de l'obra ascendeix fins els 250.000 euros. Una nova oferta turística en el marc dels Camins del Jussà, que ja arriben als 400 quilòmetres de senders senyalitzats. El projecte contempla una segona fase que preveu l'ampliació de l'itinerari fins el nucli de Tremp.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació