El Centre Cívic Tarraquet de Tremp va acollir el taller. Foto: Ajuntament de Tremp
Aquest dimarts ha tingut lloc al centre cívic Tarraquet de Tremp el taller "Cuina i salut", a càrrec dels professionals de la
Fundació Alicia, al qual van participar una quinzena de persones. La sessió anava adreçada a professionals de la restauració en actiu i a persones aturades en recerca de feina o que volen millorar les seves competències en aquest camp.
El taller va durar tota la tarda i va dividir-se en dues parts. Primer, Fabiola Juárez, nutricionista de Fundació Alícia, va oferir una xerrada sobre què és una alimentació equilibrada, posant especial èmfasi en els mites i creences i en la piràmide de l'alimentació saludable. També es van ensenyar els mètodes de gestió dels aliments (des de conservació i contaminació creuada fins a l'equilibri entre àpats); eines per entendre com la cuina pot ajudar a elaborar àpats saludables i nutritius i quines combinacions són les més adequades. Per últim, es va fer un repàs de les principals patologies que afecten l'alimentació de les persones.
Posteriorment la mateixa nutricionista i el cuiner Marc Puig-Pey, també de Fundació Alícia, van fer una demostració culinària a través de tots els punts tractats a la primera part del curs. En el decurs d'aquesta demostració, van anar explicant els aspectes tècnics de l'elaboració, així com les qualitats nutricionals de cada plat i per a quin tipus de patologies són adequats cadascuna de les elaboracions.
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.
Subscriu-t'hi