Diumenge, 22 de desembre de 2024

Bona assistència i clima immillorable a la Fira de Tardor de Sort

La 11a Mostra i el 1r Concurs Nacional de l'Ovella Xisqueta, els plats forts de la mostra

Redacció 9 de novembre de 2015 a les 09:16

El bon temps va acompanyar en la jornada d'ahir. Foto: Pepe Camps


La Fira de la Tardor de Sort ha finalitzat aquest diumenge amb una bona afluència de visitants, segons el programa previst i amb un clima immillorable. Els organitzadors, l'Ajuntament de Sort juntament amb diferents col·lectius, han valorat molt positivament tant l'assistència de públic durant els dos dies com la participació a les diferents activitats programades, d'entre les que destaca el 1r Concurs nacional d'ovella Xisqueta, realitzat aquest diumenge en el marc de 11a Mostra d'Ovella Xisqueta, que ha comptat amb l'assistència del subdirector General de Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Xifra, entre altres autoritats municipals i comarcals.

Els ramaders d'oví de raça Xisqueta organitzen aquesta mostra amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sort, amb la finalitat de difondre aquesta raça autòctona que l'any 2008 estava en perill d'extinció amb només 8.000 caps de bestiar censats, en front dels 26.000 de l'actualitat. El jurat del concurs ha tingut en compte la morfologia (adequació racial) i l'homogeneïtat dels lots que han competit en 3 categories.

En la categoria de borregues (ovelles joves) el premi ha estat per Casa Batllés de Llessui, Vall d'Àssua, municipi de Sort. En la categoria d'ovelles el premi ha estat per Casa Salvat, també de Llessui. En la categoria de marrans (mascles de les ovelles), el premi ha estat per Casa Besolí de Farrera, també del Pallars Sobirà. El premi al millor animal presentat ha estat per un marrà de Casa Llobeto de Cardet, Vall de Boí, Alta Ribagorça.
 

Un nombrós públic ha assistit a l'edició d'enguany de la Fira. Foto: Pepe Camps


El públic ha gaudit molt també de la ja tradicional exhibició d'esquellar un ramat d'ovelles amb crestons i del 8è Concurs del Ganxo que ha tornat a guanyar David Moli, de Sant Joan de Vinyafrescal, al Pallars Jussà. Els visitants han pogut també assaborir el corder de Xisqueta als menús de fira dels bars i restaurants de Sort fins esgotar existències, així com rostit sencer i maridat amb les cerveses de la 1a Mostra de cerveses artesanes.

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació