Dijous, 4 de juliol de 2024

Nevades abundants i caiguda de les temperatures a partir de diumenge

Els gruixos de neu poden arribar fins els 40 centímetres a la vessant nord del Pallars i la Vall d'Aran

Jordi Ubach 18 de novembre de 2015 a les 12:15

Llevaneus treballant al Pallars Sobirà, una imatge que es podria repetir diumenge. Foto: ACN


Com ja avançàvem fa uns dies, tot sembla indicar que a finals de setmana patirem un contundent canvi de temps que tombarà l'estabilitat meteorològica provocada pel llarg anticicló que tenim al damunt des de principis de novembre. La boira i els migdies primaverals quedaran enrere per donar entrada a una llengua d'aire fred de cara a diumenge que ja es començarà a notar a partir del dissabte a la nit, amb temperatures que poden arribar als -5ºC a última hora del dia.

Així, l'ambient d'hivern arribarà al Pallars a partir de diumenge, amb màximes que se situaran al voltant dels 4ºC. A l'alta muntanya les temperatures cauran fins els -10ºC i en molts punts del Pallars les xifres seran negatives. Tot plegat, a causa d'un potent anticicló que s'instal·larà entre les Açores i Islàndia que crearà un gran passadís de fred, amb vents freds procedents del nord d'Europa, i que travessarà el Pirineu. Les temperatures poden caure fins a 20ºC respecte els valors dels últims dies en alguns punts del Pallars.

Primeres nevades importants al Pirineu

Els amants dels esports d'hivern poden respirar tranquils. L'entrada d'aire fred portarà la primera nevada important de la temporada al Pirineu de Lleida, una nevada que hauria d'aportar un bon coixí de neu per assegurar l'obertura de les estacions d'esquí de cara al proper pont de la Puríssima. Totes les previsions anuncien nevades abundants al Pirineu de Lleida, sobretot a la Vall d'Aran i la vessant nord del Pallars i l'Alta Ribagorça, amb gruixos a alta muntanya que podrien superar els 40 centímetres.
 

Mapa de previsió de nevada entre dissabte i diumenge. Foto: MeteoPirineus Catalans


La cota de neu caurà diumenge dels 2.000 metres als 400 a darrera hora del dia, amb la possibilitat que pogués nevar en qualsevol punt del Pirineu. El vent també bufarà als punts més alts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació