Diumenge, 22 de desembre de 2024

​Cellers catalans i andorrans debatran a Tremp sobre el futur de la vinya

La tercera edició de les jornades "Vins d’alçada, cultius de nivell" servirà per debatre possibles estratègies d'èxit

Redacció 20 de novembre de 2015 a les 09:50

La jornada tindrà lloc a la seu de l'ICGC. Foto: Ajuntament de Tremp


El proper dilluns 23 de novembre, a partir de les 10h, se celebra a la seu territorial de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya Tremp-Pirineus la tercera edició de les Jornades "Vins d'alçada, cultius de nivell". Aquestes jornades se celebren periòdicament per a debatre temes d'interès pel sector vitivinícola amb l'objectiu d'atansar al Pallars a experts, cellers d'altres territoris i experiències que poden ser útils per inspirar les actuacions d'aquesta subzona de la DO Costers del Segre.

En aquesta ocasió, es reunirà cellers de diferents DO, subzones i zones productores de muntanya que aportin diferents visions sobre com estructurar una estratègia de territori. El Pallars, com a subzona jove, està treballant per consolidar-se i promocionar els seus vins. En aquest sentit, les experiències d'altres territoris amb més projecció i experiència tenen especial interès en aquesta comarca.

A les jornades hi assistiran Raül Bobet, del Celler Castell d’Encús, com a representant de la subzona Pallars, de la DO Costers del Segre; Eva Bonet, del Celler Comalats, en representació de l'Associació de Vins del Riu Corb, també subzona de la DO Costers del Segre; David Molas, del Celler Vinyes dels Aspres, de la DO Empordà; Pilar Just, presidenta de la DO Montsant; i Esteve Tor, del Celler Casa Auvinyà, d'Andorra. Tots ells debatran en taula rodona quina és la seva visió de com millorar la competitivitat del sector, quines són les possibles claus de l’èxit i cap a on cal dirigir els esforços per aconseguir convertir un territori en veritable territori de vins.

La jornada es complementarà amb dues sessions tècniques, una dedicada al patró portaempelt en vinya, per part d'Agustí Villarroya, especialitza en viticultura i enologia; i l'altra al tap de suro, per part d'Albert Hereu, director de l'Institut Català del Suro. Les jornades finalitzaran amb un tast de vins de la subzona Pallars, DO Costers del Segre i hi haurà l'opció de visitar als cellers.

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-ho, necessitem el suport i el compromís de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació