Un dels dos nous aixoplucs del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Foto: Territori
La directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, ha inaugurat aquest divendres un dels dos aixoplucs de pescadors que s'han construït al
Parc Natural de l'Alt Pirineu, situat a l'àrea d'esbarjo del Pont de la Bolle, a la vall de Tavascan, entre Tavascan i Bordes de Graus. Aquesta instal·lació, demanada pels pescadors de la zona, servirà tant per resguardar-los temporalment en cas de pluja com per als propis visitants del parc de manera que s'aconsegueix un doble objectiu: afavorir el sector de la pesca local i desestacionalitzar el turisme a la zona del parc.
El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha invertit 10.900 euros en les obres d’aquest aixopluc i també en les d’un altre situat al costat de l'embassament de Montalto, a la vall de Lladorre, entre Tavascan i el Pla de Boavi. Aquest tipus d'infraestructures permeten donar un servei de seguretat i confort als visitants del parc i així augmentar el grau de satisfacció de la seva visita. La Vall de Cardós és un dels indrets més apreciats de Catalunya i Europa per a la pesca de la truita autòctona. De fet, el Parc Natural de l'Alt Pirineu és on més tiquets de pesca de truita es venen de tot Catalunya.
Els aixoplucs estan realitzats amb fusta de pi negre procedent de boscos comunals del Parc Natural gestionats de forma sostenible, i asserrada a la serradora local de Fustes Sebastía (Rialp). La coberta s'ha fet amb llosa, tal com es fan les cobertes de les cases tradicionals de la zona del Parc, per poder repel·lir més fàcilment la neu.
Visita al Centre d'Interpretació de l'Aigua
Marta Subirà també ha visitat l'edifici del futur Centre d'Interpretació de l'Aigua. El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha fet un projecte museogràfic perquè el petit centre d'interpretació de l'aigua que hi ha actualment en aquest edifici, propietat de l'Ajuntament de Lladorre, es converteixi en un centre de visitants més potent i equipat i vinculat directament al parc on el visitant pugui conèixer els valors naturals dels ecosistemes aquàtics d'alta muntanya.
Aquest projecte es completaria amb la visita guiada a la central hidroelèctrica de Tavascan, propietat d'Endesa, que té el segon salt d'aigua més alt d'Europa (900 metres de caiguda lliure). Endesa s’ha mostrat interessada en patrocinar part de l’ampliació d’aquest centre d’interpretació.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi