Imatge del taller impartit a Tremp per Jordi Rivas. Foto: Anna Torres
L'
Associació Celíacs de Catalunya ha organitzat aquest dissabte, a través de la seva delegació de Lleida, el primer Taller de pa sense gluten a Tremp. De la mà del mestre artesà del pa Jordi Rivas, els celíacs i celíaques del Pallars Jussà van tenir l'oportunitat d'aprendre a fer pa, pasta de pizza i altres especialitats, amb farines de castanya, cigrons, quinoa o cereals, entre d'altres, en un taller obert a tot el col·lectiu de la comarca.
La celiaquia és un trastorn sistèmic de base autoimmune de caràcter permanent en individus genèticament predisposats, induït per la ingesta de gluten que provoca una atròfia de les vellositats de l'intestí prim que afecta la capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments. Ara per ara, l'únic tractament per pal·liar els efectes de la celiaquia és mantenir una estricta dieta sense gluten de per vida, amb el que s'aconsegueix de forma gradual la total reparació de la lesió intestinal, amb la consegüent millora de la seva qualitat de vida.
L'Associació Celíacs de Catalunya, fundada a l'any 1977, i declarada cinc anys més tard Entitat d'Utilitat Pública, és la primera organització creada al territori espanyol en defensa dels interessos del col·lectiu celíac. En aquests moments representem a més de 7.000 famílies i aproximadament uns 10.000 celíacs d'arreu Catalunya i Menorca, a través de les seves 15 delegacions i la seu central a Barcelona.
Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Subscriu-te al diari per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.
Subscriu-t'hi