Dilluns, 22 de juliol de 2024

Unes dos-centes persones estrenen el nou itinerari del llac de Sant Antoni

Una caminada i un esmorzar populars han servit per obrir aquest nou sender de gairebé 7 quilòmetres que uneix Salàs de Pallars i la Pobla de Segur

Jordi Ubach 20 de desembre de 2015 a les 10:14

Discurs inicial dels representants institucionals abans de la sortida. Foto: Jordi Ubach


Unes dos-centes persones han tingut l'oportunitat aquest dissabte al matí d'estrenar el nou itinerari natural del llac de Sant Antoni, que uneix els municipis de la Pobla de Segur i Salàs de Pallars. Una caminada popular ha servit per obrir al públic aquesta ruta en una jornada festiva que ha inclòs un esmorzar a  la Pobla de Segur, per agafar forces abans d'iniciar el recorregut, i un aperitiu al final del trajecte a la zona del Piolet, per gentilesa dels ajuntaments respectius.

A la inauguració hi han assistit el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda; l'alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera; l'alcalde de Salàs de Pallars, Francesc Borrell; i el diputat per la Diputació de Lleida, Joan Ubach. Després d'un breu discurs de cadascun d'ells, s'ha donat per obert al públic aquest nou camí, destinat a vianants i bicicletes. El nou sender segueix l'estil del que es va inaugurar el 2013 al pantà de Terradets.
 

A les 11h del matí s'ha donat el tret de sortida a la caminada popular. Foto: Jordi Ubach


El circuit, de 6,7 quilòmetres de longitud, té una amplada mínima d'1,5 metres i també passa pel nucli de Sant Joan de Vinyafrescal. D'aquests gairebé set quilòmetres de longitud, un total de 4,6 són camins ja existents que s'han millorat i la resta són nous senders. El camí, que facilita l'accés als espais de bany d'aquesta zona del llac, compta amb dos ponts, un a la sortida de Pobla, a prop de l'estació i l'altre al barranc de Sant Pere. L'itinerari ressegueix la carretera C-13 durant un quilòmetre per salvar el barranc del Solà a través d'una passarel·la, situada entre Sant Joan de Vinyafrescal i Salàs de Pallars.

L'itinerari dóna accés a diverses zones de bany, de pesca esportiva i d'esports nàutics, ja que recorre més de 3 quilòmetres de platja al voltant de l'embassament de Sant Antoni. Segons ha indicat el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, "aquest fet el fa especialment atractiu tant per als visitants que busquen espais de lleure a la nostra comarca, com pels habitants dels nuclis pròxims perquè els dóna l'oportunitat de gaudir d'espais que fins avui eren de difícil accés".
 

El nou itinerari ressegueix el llac de Sant Antoni i facilita l'accés al bany. Foto: Jordi Ubach


Aquest itinerari, que ha comptat amb un pressupost de 250.000 euros, és una iniciativa del Consell Comarcal del Pallars Jussà i que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i dels ajuntaments de Salàs de Pallars i la Pobla de Segur, amb el finançament principal de la Generalitat de Catalunya. El pressupost de l'obra ascendeix fins els 250.000 euros. Una nova oferta turística en el marc dels Camins del Jussà, que ja arriben als 400 quilòmetres de senders senyalitzats. El projecte contempla una segona fase que preveu l'ampliació de l'itinerari fins el nucli de Tremp.
 

Hi ha qui ha optat per fer el seu primer recorregut corrent. Foto: Jordi Ubach

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació