Dimecres, 3 de juliol de 2024

Jordi Mir recopila en un llibre una selecció dels seus escrits

El llibre "Les paraules i els dies" s'ha presentat aquest dimarts a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp

Redacció 30 de desembre de 2015 a les 10:24

Jordi Mir presentant el seu darrer treball a la Biblioteca de Tremp. Foto: Biblioteca Maria Barbal


La Biblioteca Pública Maria Barbal de Tremp ha acollit aquest dimarts al matí la presentació del llibre "Les paraules i els dies", el nou treball del trempolí Jordi Mir, en un acte en el que també hi han participat Joan Castell i l'editor, Francesc Prats, d'Edicions Garsineu. Prats ha introduït Mir com un autor de primer ordre del Pallars, destacant la seva prolífica obra que gira al voltant del territori català, la llengua i l'excursionisme. Castell ha parlat de Jordi Mir com una persona especial, compromès en diversos àmbits: el món excursionista, el cultural i, professionalment, a la ràdio i la Televisió de Catalunya com a assessor lingüístic.  

Jordi Mir, trempolí de naixement, ha fet referència als seus inicis en el món excursionista com a fundador l’any 1964 de la SAM, Societat Amics de la Muntanya , sent la primera entitat excursionista de la federació catalana de muntanya. Ha posat èmfasi en dos elements clau, llengua i territori com a eix vertebrador de la nació catalana, motiu pel qual ha dirigit obres d’autors catalans com Màrius Torres i l’estudi de les Obres completes de Pompeu Fabra amb el filòleg Joan Solà.

"Les paraules i els dies", s'estructura en dues parts. La primera, en la que es recull part dels seus articles i la segona, una bibliografia publicada que consta de més de 800 entrades formades per articles, publicacions periòdiques, llibres, pròlegs... referents al Pallars i Catalunya. Una selecció forçosament limitada per les exigències de l'espai, però pensada detingudament, reflexivament, amb la doble idea d'aconseguir una diversitat significativa del seu corpus i de no reduir l'essencialitat del seu pensament, i que inclou també textos de les seves obres majors, singularment d'Indrets de Catalunya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació