Dilluns, 22 de juliol de 2024

Una exposició mostra la trajectòria de quinze autors del Pallars i la Ribagorça

"La veu de la terra" té per objectiu recordar els grans noms de les lletres a les nostres comarques

Redacció 8 de gener de 2016 a les 11:23

L'exposició es podrà visitar fins el 31 de gener. Foto: Ajuntament de Sort


Sota la denominació "La veu de la terra" el Departament de Cultura va posar en marxa, fa dos anys, una iniciativa que té per objectiu recordar els grans noms de les lletres a les nostres comarques i, de passada, posar de relleu la importància i la projecció d’altres veus sovint encara no prou conegudes pel gran públic. Després de passar per Tremp, aquest dissabte l'exposició arriba a Sort, a partir de les 17:30h, a la Sala d’Actes Hug Roger III de l’Oficina de Turisme del Pallars Sobirà. 

L’exposició mostra la trajectòria de quinze autors de les comarques del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça. Els escriptors i les escriptores s’han seleccionat entre una llarga llista d’autors vinculats a les tres comarques de muntanya, tenint en compte la qualitat, la singularitat de la seva obra i el seu arrelament al territori.

La mostra inclou des d’autors consagrats i traduïts a diverses llengües fins a escriptors coneguts encara només a nivell local, en un intent de dibuixar un panorama literari que s’adigui a la realitat literària i a la bellesa i diversitat del paisatge creatiu propi de cadascuna de les comarques.

L’exposició s’estructura en quinze lones, cadascuna de les quals està dedicada a un dels escriptors antologats. A més a més, inclou un plafó en el qual hi consten els noms d’altres autors i autores pallaresos i ribagorçans i també un vídeo guionat a partir d’alguns dels textos seleccionats.

Els autors que s’han escollit per a aquesta edició, i als quals es dedica un plafó individual, són: Maria Barbal, mossèn Antoni Navarro, Pep Coll, Helena Creus, Núria Garcia Quera, Xavier Macià, Sebastià Pons, Concepció G. Maluquer, Ramon Violant, Meritxell Nus, Joan Lluís, Llorenç Sánchez Vilanova, Maria Dolors Millat, Joan Subirana i Joaquim Barbal.

Intervindran a la inauguració de dissabte el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura, Josep Borrell; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís; i l'alcalde de Sort, Raimon Monterde. L’acte també comptarà amb la participació d’Oriol Riart, autor de l’àudiovisual que acompanya l’exposició.

L’exposició, que es podrà visitar fins el 31 de gener, és una producció conjunta dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida i de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de la Lleida.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació