Dilluns, 1 de juliol de 2024

Carles Puigdemont presidirà l'arribada del nou tren de la Pobla

Carles Puigdemont assistirà aquest dissabte a l'acte de l'arribada del comboi a Lleida | El nou tren ha estat transportat per carretera des de Suïssa

Jordi Ubach 15 de gener de 2016 a les 17:33

El nou tren de la Pobla arriba aquest dissabte a Lleida. Foto: FGC


El nou comboi de la línia de Lleida a la Pobla de Segur, que havia d'arribar a Lleida aquest divendres al matí, finalment ho farà demà dissabte, després que els camions que el transporten hagin estat retinguts unes hores a la frontera suïssa de Ginebra. La firma que porta els vagons és una empresa especialitzada en el transport de màquines de gran tonatge del nord d'Europa. Hores d'ara, però, el tren ja es troba en territori català.

Aquesta tarda, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha publicat un tuit amb quatre fotografies en què s'observa el primer dels dos nous combois transportat per un camió de grans dimensions, un cop creuada la frontera catalana. Està previst que a partir de dilluns s'iniciï una fase de proves que ha d'acabar en la seva posada en funcionament el proper mes de març, coincidint amb el període de Setmana Santa. Els nous trens substituiran els de Renfe i permetran a FGC operar per sí mateix en aquesta línia.
 

El nou tren de la Pobla, transportat per carretera. Foto: FGC


El president Puigdemont presidirà l'arribada del comboi

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, presidirà demà dissabte l’arribada del nou tren de la línia Lleida-La Pobla en un acte que se celebrarà a les 12 del migdia als antics tallers de Renfe, al Pla de Vilanoveta, a Lleida.

Després de la descàrrega del tren sobre les vies, hi haurà parlaments institucionals dels alcaldes de La Pobla de Segur i de Lleida, Lluis Bellera i Àngel Ros, respectivament; del conseller Rull i del president de la Generalitat. Aquest serà el primer acte de Puigdemont com a president de la Generalitat en territori lleidatà.
 

Una altra imatge del nou tren transportat per un camió. Foto: FGC


A l’acte també seran presents el conseller de Cultura, Santi Vila; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; els delegats del Govern a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Farré i Albert Alins, respectivament, l'alcalde de Tremp, Joan Ubach i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda, entre altres personalitats.
 
Les noves unitats de tren, construïdes a Suïssa, i que han suposat una inversió de 9,4 milions d’euros, funcionaran les properes setmanes en període de proves.
 

FOTOS: Així serà el nou tren de la Pobla

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació